Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Iluminarea suplimentara a bucatariei cu benzi LED

Orice designer de interior iti va spune ca unul dintre factorii esentiali intr-o bucatarie functionala este iluminarea. Deoarece se lucreaza cu ustensile ascutite care, de ce nu, pot deveni periculoase, lumina din bucatarie trebuie sa nu creeze conuri de umbra. De aceea, bucatariile se orienteaza spre nord, unde lumina este constanta pe tot parcursul zilei. Seara, in schimb, un singur corp de iluminat central nu reuseste sa asigure o lumina uniform distribuita si va trebui ajutat cu ajutorul unor surse suplimentare. Cea mai eficienta solutie sunt, fara discutie, benzile LED montate sub corpurile suspendate de mobilier.

Avantajele incontenstabile ale benzilor LED

Rezistenta sistemelor LED este cea despre care vorbeste gura targului, acestea avand o durata de viata de circa 15 ani. Practic, odata instalate nu va mai trebui sa-ti pui problema inlocuirii lor. In plus, sunt prietenoase cu mediul, nu se supraincalzesc si nici nu contin substante toxice care sa se elimine in aer in cazul in care sunt sparte accidental. Mai mult, consuma foarte putina energie electrica, asa ca poti sa-ti luminezi corect bucataria fara sa simti acest lucru la facturile lunare.

Din punct de vedere al pretului, sursele LED pot parea mai scumpe decat alte alternative de pe piata. Cu toate acestea, desi investitia initiala este putin mai mare, banii cheltuiti se amortizeaza datorita consumului mic si duratei mari de viata.

Un alt avantaj este ca LEDurile pot produce lumina in toate temperaturile de culoare, iar in bucatarie este de preferat sa utilizezi un spectru natural, chiar spre rece. Ele ajung la puterea maxima de iluminare in mai putin de o secunda, astfel incat ochiul tau nu va trebui sa se ajusteze la intensitati diferite ale luminii. Si, fiindca nu se incalzesc, sunt usor de instalat si nu reprezinta un pericol pentru mobilier.

Utile si estetice in acelasi timp

Daca sunt montate corect, LEDurile pot avea si un efect surprinzator din punct de vedere estetic, nu doar functional. Daca sunt din spectrul rece, pot sa creeze o atmosfera futurista si se potrivesc de minune cu un mobilier contemporan, cu linii simple si fronturi lucioase. Odata ce creste temperatura de culoare, efectul obtinut este unul mai placut, de relaxare. Iar daca vrei sa fie si mai interesant, LEDurile ofera o gama foarte larga de filtre de culoare.

Benzile LED si alte tipuri de corpuri de iluminat care pot fi utilizate

Noi consideram ca benzile sunt cele mai utile. Le poti instala fara ajutor din partea unui profesionist si le poti monta cu lejeritate sub corpurile suspendate de mobilier, astfel incat sa asigure o iluminare constanta deasupra blatului de lucru. Mai mult, le poti monta si in interiorul dulapurilor, un efect deosebit obtinandu-se atunci cand fronturile acestora au zone din sticla sablata.

Daca preferi corpuri de iluminat mai conventionale, poti opta pentru spoturi sau aplice amplasate punctual sub corpurile suspendate. Pentru montajul acestora, insa, vei avea nevoie sa chemi un electrician. Altfel, mai exista varianta unor corpuri de iluminat cu fixare mecanica si care functioneaza pe baza de baterii.

Sursa foto: www.homius.ru

Articole similare

Noi stiluri de amenajare pentru aceasta primavara

RL online

12 bucătării rustice și multe idei de amenajare

Sânziana Iaru

Explozie de culoare intr-un apartament parizian

casamea.ro

Lasă un comentariu