Image default
LifeStyle

Iepurasul, un animal de companie adorabil. Partea I

Exista animale atat de dragalase incat iti doresti sa le ai acasa. Este si cazul iepurasilor. Sunt frumosi, jucausi si sociabili. Esti tentat sa cresti unul?

De unde il cumperi?

Achizitionarea unui iepuras se poate face de la petshoppuri sau direct de la crescatori. Este important sa alegi un iepuras sanatos. Cum iti dai seama? Orice iepuras trebuie sa fie vioi, sperios, cu reactii bruste, blanita curata si lucioasa, ochisori curati, sticlosi si stralucitori. De asemenea, alege un pui mai mare de 2-3 luni deoarece pana la aceasta varsta este necesar sa stea cu mama lui pentru a se dezvolta corespunzator.

Dupa talie, iepurasii se impart in patru categorii:

– rase gigant, intre 4,5-8 kg

– rase medii, intre 2,5-4,5 kg

– rase mici, intre 2-2,5 kg

– rase pitice, de 2 kg

Ca animale de companie sunt preferate rasele mici si pitice. Specii ca angora pitic, cap de leu si hermelin sunt vedete incontestabile.

Citeste si: Vrem un iepuras!

Hrana

Iepurii sunt animale ierbivore, a caror dantura creste continuu si de aceea au nevoie sa rontaie permanent. Hrana este alcatuita in special din verdeturi voluminoase si abrazive, sarace in energie, dar bogate in fibre, pentru a asigura un bun tranzit intestinal.

Au voie sa manance: radacinoase (morcovi, telina spalata si curatata de pamant), verdeturi (iarba, papadie spalata si uscata), legume proaspete, mancare granulata pentru iepuri, care se gaseste in petshoppuri.

Nu au voie sa manance: dulciuri, fructe (mere, pere, pepene, banane, ananas, struguri) si orice aliment bogat in glucide care ii pot provoca probleme gastrointestinale.

Atentie! Nu trebuie sa ii lipseasca apa proaspata, pentru a asigura o buna functionare a sistemului digestiv.

Articole similare

Supa picanta de conopida

Elena Turcu

Expo: Carol Popp de Szathmári si revelatia artistica a Orientului

comunicat de presa

Cum arată căminul perfect? Proaspăt și curat!

comunicat de presa

Lasă un comentariu