Image default
LifeStyle

Iepurasul, un animal de companie adorabil. Partea a II-a

Exista animale atat de dragalase incat iti doresti sa le ai acasa. Este si cazul iepurasilor. Sunt frumosi, jucausi si sociabili. Esti tentat sa cresti unul?

Inmultire si conditii de viata

Speranta de viata pentru un iepuras este intre sapte si zece ani. Iepurii sunt animale sociabile, dar pentru a nu exista probleme, nu se tin doi masculi in aceeasi cusca, iar intr-un grup de femele nu ar trebui introdus decat un mascul castrat.

Iepurii se reproduc de la varsta de sapte-opt luni, putand da nastere la cinci-opt pui odata, dupa o perioada de gestatie de o luna. O iepuroaica poate avea 3-5 cuiburi de pui intr-un an.

Spatiu de locuit

Iepurii sunt animale active, le place sa sara si sa alerge. Cusca in care locuiesc trebuie sa aiba dimensiuni potrivite ca sa le ofere suficient spatiu, dimensiunile minime fiind de 60x60x120 cm. Ei pot invata sa isi faca nevoile la litiera si pot fi lasati sa stea prin casa. In acest caz trebuie sa ai in vedere ca le place sa roada atat mobila, cat si cabluri.

Datorita dimensiunilor mici sunt supusi diferitelor accidente domestice care se soldeaza in special cu fracturi ale membrelor.

Articole similare

Fursecuri cu nuca si dulceata

de la cititori

Si, cum ar fi daca epilarea cu lumina intens pulsata ti-ar schimba viata?

comunicat de presa

Şcoli fără bullying în Sectorul 3

comunicat de presa

Lasă un comentariu