Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Idei utile pentru a masca centrala termică din bucătărie

Centrala termică reprezintă un subiect care „încinge” atmosfera în multe case, iar aici ne referim strict la sensul metaforic.

De la ce model ar fi bine sa alegi, până la cum și unde o vei monta, dar și ce soluții să găsești pentru a o masca. Astfel, se nasc o mulțime de dilmele care le dau bătăi de cap multor persoane.

Noi îți oferim câteva sfaturi utile, dar și soluții pentru a masca centrala termică din bucătărie și începem prin a-ți reaminti că este foarte important că, indiferent de metoda aleasă, centrala termică nu trebuie să fie închisă ermetic. 

Încăperea în care poți amplasa o centrală termică trebuie să aibă un volum de aer care să permită arderea, adică minim 18 mc. Locul de amplasare al centralei depinde și de natură combustibilului utilizat.

Pentru ca o centrală termică murală să prepare și apă caldă menajeră trebuie racordată la un acumulator (boiler), atât în variantă de perete, cât și în variantă de sol (sub centrală).

Costurile de amplasare sunt mai ridicate în cazul unei centrale de pardoseală decât în cel al unei centrale murale, pentru că prima are nevoie de coș de evacuare, ceea ce necesită măsuri suplimentare de amplasare. Costurile de achiziționare ale centralelor termice de pardoseală variază și în funcție de putere, debit și tehnologia folosită.

Mascarea unei centrale se face doar în față și în laterale, de preferat fără închidere sus și jos (fără capace). Poți găsi o mulțime de soluții pentru a face centrala termică să semene cu un corp de mobilier, fie amplasat direct pe podea, fie suspendat, în funcție de dimensiunea centralei.

Este indicat ca centrala termică să fie montată într-o cameră tehnică, mai ales în cazul unui case la curte. La bloc, în schimb, e recomandat ca centrala să fie montată lângă fereastră, pentru ca, în cazul unui accident, cum ar fi o explozie, raza de acțiune să fie orientată către gol, pentru a nu afecta structura clădirii.

Nu ezita ca înainte de montarea centralei termice în bucătărie să apelezi la un designer, care va face ca mobila, și implicit centrala mascată, să aibă aspect echilibrat, și totodată să respecte reglementările în vigoare vizavi de poziționarea echipamentului.

Pentru mascarea centralei termice poți avea în vedere și amenajarea unui dulap mare cu uși culisante. Poți renunța la mobilierul compus din corpuri mici, în favoarea unui dulap compartimentat așa cum preferi, în care poate fi găzduită centrala termică, alături de alte obiecte pe care ai nevoie să le depozitezi. Avantajul este că nu vei mai avea nevoie de o mască suplimentară pentru țevile centralei.

Sursa foto:

North East Gas Safe Engineers

http://houseshoot.com/

Articole similare

Cum alegi un laminator bun pentru biroul de acasa

casamea.ro

SIMPLEXIO, o alternativa futurista la designul de interior contemporan

comunicat de presa

Taur 6-12 octombrie

Dani Belea

Lasă un comentariu