Image default
Amenajare camera copilului Practic

Idei surprinzatoare pentru plafonul din camera copilului

Camera celui mic este deseori acel loc de poveste, in care ne permitem sa dam frau liber imaginatiei, avand justificarea faptului ca un mediu creativ poate stimula intelectul copilului tau. Acolo nu mai tinem cont neaparat de stilul in care am amenajat restul locuintei, ci doar de elementele despre care consideri ca i-ar face placere juniorului.

Mai ales la varste fragede, tavanul este cea mai des observata parte a camerei, deoarece copilul sta mult timp in patut, cu fata in sus. Cu cat este mai creativ si mai plin de informatie, cu atat mai mult va stimula atentia si imaginatia celui mic. Atunci cand acesta creste, tavanul participa la crearea unei atmosfera specifica in incapere care, din nou, ii poate fi benefica.

Tavanul potrivit pana la 7 ani

Intre 0 si 7 ani, copilul tau invata si aduna cea mai mare cantitate de informatie prin joc si prin interactiunea cu mediul inconjurator. Din acest motiv, intreaga camera ar trebui sa incurajeze interesele pe care le poate avea cel mic. Povestile si culorile vii, animate, sunt cele care ii capteaza atentia cel mai des la aceasta varsta. In plus, lumea celui mic este plina acum de personaje de basm, atat in cadrul familiei, dar si la gradinita.

In aceasta ordine de idei, cele mai bune idei pentru amenajarea camerei copilului sunt imaginile care redau personaje din basme sau povesti grafice cu personaje vesele si actiune dinamica. Cei mai multi dintre noi decid sa decoreze astfel peretii, insa noi iti recomandam sa nu ignori tavanul pe care il poti introduce in intreaga tematica.

Intre 8 si 12 ani cheia este natura

Tavanul dintr-o camera de copil cu varsta intre 8 si 12 ani este recomandat sa aiba o stransa legatura cu imaginile si simbolistica asociata naturii. In aceasta etapa a dezvoltarii lor, copiii vor fi incantati sa observe cosmosul, planetele, animalele si plantele. In general, cei mici au nevoie de reprezentari vii ale naturii, intr-un mod cat mai realist.

Alege acum un tavan care imita frunzisul unei paduri, imagini din spatiu cu planete colorate si stele, o jungla plina de animale sau un cer de vara, cu cativa nori.

13-17 ani: relaxare

Odata ce ajunge la varsta liceului si copilul tau incepe sa petreaca mai mult timp in afara casei, cu prieteni si colegi de scoala, camera lui va deveni un loc de refugiu. Din acest motiv, el are acum nevoie de un mediu linistit, echilibrat, in care sa se poata odihni.

Tavanul si restul incaperii, de altfel, trebuie sa fie acum mai discret, cu imprimeuri si ornamente care induc o stare de meditatie si care sunt odihnitoare pentru ochi. La aceasta varsta, tanarul incepe sa inteleaga mai bine elementele abstracte, prin urmare nu mai este nevoie sa utilizezi o grafica realista.

Daca iti doresti un decor pe care sa nu-l schimbi odata ce copilul tau a crescut, tavanul cu un cer senin de vara se potriveste de minune pentru camerele copiilor de 8-17 ani, inca din momentul in care acestia au intrat la scoala.

Pont!

Atunci cand amenajezi tavanul trebuie sa ai grija ca acesta sa fie bine iluminat, cu surse de lumina ambientala, care sa puna in evidenta povestea pe care vrei s-o imprimi in amenajarea camerei. Incearca sa nu-l mentii sec, cu o sursa de lumina centrala, orientata in jos. Din contra, joaca-te cu lumina astfel incat plafonul sa devina principalul element de atractie.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

DIY: cum sa va zugraviti singuri apartamentul

casamea.ro

Bucataria moderna

Constantin Stefan

Descopera gama remarcabila de accesorii baie inspre satisfactia continua a clientilor BATERII-LUX.ro

comunicat de presa

Lasă un comentariu