Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea a III-a

Gradinile si curtile urbane reprezinta adevarate provocari pentru arhitecti si peisagisti. De cele mai multe ori, acestia se confrunta cu suprafete mici, pe care trebuie sa le tranforme in spatii  cat mai atragatoare si relaxante.

Din fericire, exista numeroase proiecte de succes care ne confirma ca se poate amenaja o gradina superba pe o suprafata restransa. De exemplu, aceasta gradina nu doar ca este mica, dar a fost amenajata pe un teren cu forma neregulata si denivelari.

Construirea cailor de acces a implicat solutii creative si practice, cum ar fi treptele din otel personalizate care conduc catre zona cu plante cultivate. Aceasta treapta se continua cu o mica alee din dale mari realizate tot din metal.

Cultivarea pomilor si florilor s-a realizat dupa niste criterii precise, tinand cont in primul rand de tipul suprafetei. De exemplu, plantele de talie mica au fost cultivate pe suprafetele inguste, iar cele cu frunzis bogat se regasesc in zonele marginale, pentru a-i scuti pe proprietari de privirile curioase ale vecinilor.

Aceasta gradina mica si simpatica se afla in Kensington, London si a fost amenajata de designerul Sarah Price.

Sursa foto: http://landformconsultants.co.uk

 

 

Articole similare

15 alei prin gradina ta

Georgiana Sfarlea

Ce bulbi de flori plantam vara in gradina?

RL online

Cum amenajezi un hol de intrare functional?

Ana Mincu

Lasă un comentariu