Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Idei pentru construirea garajului perfect

O inaltime potrivita in asa fel incat sa poata incapea si o masina mai inalta, o pozitionare care sa nu blocheze intrarea in locuinta, materialele folosite pentru ridicarea constructiei sau alegerea usilor de garaj – toate reprezinta preocupari constante inca de la inceperea constructiei.

Garajul poate fi construit atat din lemn, cat si din BCA, caramida sau boltari. Dezavantajul garajului din lemn consta in faptul ca nu asigura o buna durabilitate si rezistenta in timp. Cu toate acestea, este mai calduros. In ultima perioada, tot mai multe locuinte moderne incearca carporturile din lemn sau mai bine spus un acoperis sprijinit pe patru stalpi. De regula, constructiile tip garaj sunt realizate din BCA, asigurand o buna rezistenta si izolatie lucrarii.

Inaltimea garajului trebui sa fie destul de generoasa in asa fel incat sa poata incapea masina pe care o ai. De asemenea, podeaua garajului va trebui sa fie deosebit de rezistenta. Poti folosi ciment, piatra, gresie sau linoleum. In cazul in care spatiul iti permite vei putea construi in interiorul garajului si o rampa in care sa poti sta in picioare atunci cand faci o verificare tehnica la autoturism sau iti doresti sa schimbi uleiul. Dulapurile in care vor fi adapostite sculele necesare repararii masinii vor trebui asezate pe peretii garajului. In interior, garajul va trebui sa fie prevazut cu chiuveta.

Usile garajului pot fi basculante, normale, culisante, actionate electric sau manual, cu telecomanda, hidraulice. Dimensiunile cele mai potrivite sunt de 2 /2 metri.

In cazul in care garajul se afla la subsol sau la demisol este de preferat sa aveti o usa culisanta sau rabatanta. Nu conteaza modul in care aceasta este actionata – se poate opta atat pentru actionarea manuala, cat si pentru cea electrica, pe baza de telecomanda.

Material realizat cu ajutorul arhitectului Gabriel Georgescu

Articole similare

Elis Pavaje a amenajat aleile si parcarea stadionului Cluj Arena

comunicat de presa

De ce sa alegi o casa de tip insiruit

casamea.ro

Avantajele geamului Low-e

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu