Image default
Amenajare dormitor Practic

Idei pentru amenajarea dormitorului

Noi va propunem 6 idei pe care sa le puneti in practica in camera de dormit:

recicleaza, recicleaza si iar recicleaza! Cu ajutorul unor usi vechi, din lemn, proaspat vopsite veti obtine nu doar o tablie pentru pat, ci si un element decorativ iesit din comun. Alegeti o culoare intensa, precum rosu daca interiorul va permite din punct de vedere cromatic.

– sa ramanem tot la pat, cu precadere la peretele din spatele acestuia. Puteti scoate in evidenta zona respectiva apeland la un tapet cu imprimeuri supradimensionate. Daca aveti nevoie de extra spatiu de depozitare, prelungiti noptierele pe…verticala.

patul cu baldachin este o alta propunere prin care amenajarea dormitorului se evidentiaza de restul. Acest gen de pat se preteaza interioarelor clasice, elegante, somptuoase, adesea in stil victorian, insa noi venim cu o abordare moderna. In locul clasicului baldachin, alegeti doar o structura din lemn pe care sa o vopsiti intr-o culoare special, precum roz bombon.

asocierea si repetitia unor detalii din dormitor este tot o caracteristica a stilului clasic. De exemplu, daca incepeti amenajarea de la zero si aceasta idee va surade, puteti alege un set de draperii si lenjerie de pat care sa se potriveasca cu tapetul. Si, pentru ca tot vorbim de tapet, o idee indrazneata este aceea de a aplica acelasi model si pe tavan, asta doar in cazul in care dormitorul este spatios, iar culorile din imprimeuri deschise, colorate, vesele.

accesoriile sunt sarea si piperul in orice amenajare. Design-ul lor influenteaza foarte mult design-ul dormitorul. De exemplu, un covor cu motive traditionale sau accesorii precum vaze sau cani de lut iti indreapta gandurile catre o amenajare cu influente etnice. Daca va doriti un look feminin, un paravan in stil frantuzesc cu motive florale, pariziene, va fi si practic si estetic.

 

 

Articole similare

Cele mai frumoase livinguri în stil scandinav

Elena Virlan

A doua baie a apartamentului

Constantin Stefan

Viteza si eficienta marca RIDGID

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu