Image default
Amenajare bucatarie Practic

Idei originale pentru amenajarea bucatariei

Gasirea unor solutii originale de reamenajare a spatiului este poate cea mai dificila sarcina cu care se confrunta proprietarii.

Potentialul de inovare pe care il ofera materialele de pe piata este greu de epuizat. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa stabiliti cateva idei de baza ale renovarii, dupa care puteti sa lasati frau liber imaginatiei. Pentru a va convinge, vom apela la un exemplu simplu, dar elocvent. Avem un apartament cu doua camere decomandate. Una din ideile de baza ale proprietarilor a fost deschiderea spatiului in zona de la intrare. A doua idee a fost construirea unui volum din gipscarton care sa delimiteze zona de lucru a bucatariei de restul spatiului. De aici incolo a intervenit partea creativa a tuturor celor implicati. Mai intai, doamna familiei a spus ca nu doreste un volum colturos in mijlocul camerei.

Solutia a fost simpla: lungimea libera a volumului a fost decupata dupa o linie curba. In continuare, mesterul a sugerat ca volumul ar trebui sa fie finisat in asa fel incat sa se armonizeze cu celelalte elemente ale zonei deschise. In consecinta, el a conceput un design care a integrat armonios costructia in ansamblu, dar a si facut-o originala.

Scheletul metalic a fost construit din profile UW30 (care au fost fixate pe tavan, perete si pardoseala) si CD60 (care au fost fixate in cele de pe tavan si pardoseala, ca montanti) (foto 2). Mesterii au introdus toate cablurile elctrice care deservesc bucataria in volum, astfel au eliminat necesitatea spargerii peretelui. Placile din gipscarton au fost masurate, trasate si decupate, dupa care au fost fixate pe structura metalica. Extremitatile curbe au fost armate, in interior, cu profile UW30 (foto 3). Volumul a fost decorat cu 12 placi de PAL meleminat, de dimensiuni diferite si de culoare oranj. Dupa ce au fost pozitionate pe pardoseala, placile din PAL au fost aplicate pe volumul din gipscarton cu ajutorul siliconului sanitar. Montajul s-a facut de jos in sus (foto 4).  

Articole similare

Amenajarea camerei copilului

Constantin Stefan

Construieste-ti o masa din lemn si cupru

Georgiana Sfarlea

Balcon amenajat cu bun gust

Elena Virlan

Lasă un comentariu