Image default
Practic

Idei de stocare care salveaza spatiu in bucatarie

Fara indoiala, va sunt cunoscute numeroase solutii de depozitare a accesoriilor si ingredientelor din bucatarie. Insa stiati ca modul in care le stocati poate, de asemenea, sa salveze spatiu pretios?

Primul si cel mai important pas consta in comandarea/cumpararea unui mobilier foarte bine compartimentat la interior, astfel incat sa fie valorificate toate colturile si zonele putin accesibile. De asemenea, este indicat sa dotati sertarele (si nu numai) cu cat mai multe organizatoare pentru recipiente, tacamuri, ustensile mici etc. Nu in ultimul rand, dotati usile interioare cu suporturi pentru a depozita sticlele, borcanele sau maruntisurile.

Citeste si: Accesorii inteligente pentru o bucatarie organizata

In cazul in care mobilierul este vechi si nu dispune de astfel de accesorii, incercati sa aranjati vesela si ustensilele pentru gatit pe categorii. Amestecarea lor (vase mari cu vase mici, vase cu forme diferite etc.) inseamna alocarea unui spatiu mai mare pentru depozitare.

Daca aveti o bucatarie spatioasa si doriti sa o mentineti aerisita, renuntati la ideea de a include unitati de depozitare suplimentare. Eventual, puteti monta polite/rafturi pe care sa pastrati vase si obiecte atragatoare, care sa joace si rol decorativ.

Citeste si: 4 trucuri pentru o bucatarie mica, dar organizata si aerisita

Cel mai indicat ar fi ca insula de bucatarie sa contina si dulapuri, rafturi sau un dublu blat pentru depozitarea lucrurilor pe care le doriti la vedere. Astfel, un singur corp de mobilier poate juca roluri multiple: spatiu de depozitare, loc de luat masa si de preparare a mancarii etc.

O alta solutie pe care o recomanda designerii consta in utilizarea spatiilor „moarte” (spatiul de deasupra sau din jurul usii, colturile etc.). Decat sa aglomerati intreaga bucatarie cu mobilier, mai degraba valorificati astfel de zone, care, in caz contrar nu ar servi la nimic.

Citeste si: Solutii de depozitare pentru bucatarie

Pe langa aceste masuri, puteti folosi si cateva trucuri care sa ofere senzatia de spatiu in bucatarie, cum ar fi: mobilier cu finisaj lucios (reflecta lumina), rafturi de depozitare din sticla, suporturi supraetajate din plastic transparent, asezarea tuturor accesoriilor si vaselor in ordine (ustensilele, recipientele si vasele tinute in dezordine creeaza senzatia de spatiu aglomerat) etc.

In galeria foto veti descoperi si alte solutii ingenioase de depozitare care valorifica foarte bine spatiul, oferind bucatariei un aspect aerisit.

Citeste si: Solutii practice pentru depozitarea alimentelor

 

Articole similare

Achizitionarea si amenajarea unei case „la rosu”: solutii de finantare

casamea.ro

Cum iti pregatesti casa pentru venirea primaverii?

Catalina Coca

Colt shabby-chic, desprins din vremurile d’altadata

Lucia Lazar

Lasă un comentariu