Image default
Amenajare living Practic

Idei de decor pentru locul de luat masa. Tema: primavara

In primul rand, porneste de la o analiza a temei. Vrei sa fie primavara, nu? Atunci gandeste-te care sunt cele mai sugestive elemente pentru primavara. Sa fie oare natura care revine la viata sau ciripitul pasarilor? Ai remarcat florile sau esti mai entuziasmat de lumina ceva mai blanda care-ti intra in casa dimineata? Separa toate aceste idei! O sa-ti dai seama ca deja ai cateva directii serioase care iti pot contura amenajarea.

Secretul este sa nu incerci o combinatie nebuna intre mai multe astfel de directii. Pana la urma, primavara este un anotimp la fel de subtil pe cat este de bogat si tu iti doresti sa exprimi asta. Prin urmare, pasul numarul doi este sa alegi o directie si sa faci o lista de elemente caracteristice. Gandeste-te cum ai putea sa exprimi ce ai ales. Poate fi vorba de culori, texturi, arome, lumini sau obiecte de decor.

Poti exprima primavara folosind culoarea verde, fie ca optezi pentru accente sau pentru suprafete mai mari (de la o fata de masa ampla la un perete vopsit pe perioada primaverii, pana la reconditionarea mobilierului). O alta idee este sa te folosesti de flori – preferatele noastre raman florile proaspete care imprastie si o bogatie de miresme, dar poti sa faci fata temei si cu imprimeurile florale.

Cuiburile de pasari pot servi temei la fel de bine si pot ajuta la realizarea unui decor ceva mai teatral, foarte potrivit daca planuiesti ceva mese festive in sezonul primavaratic. In plus, poti sa utilizezi linistit acelasi decor si pentru masa de Paste – pana la urma ce loc mai potrivit poti gasi pentru ouale rosii?

Daca vrei ceva mai rezistent in timp, opteaza pentru accente de culori vii, pentru descretirea fruntii si dezmortirea spiritului. Altfel, daca esti mai romantic, mergi pe culorile pastel! Combinatia lor este si una deosebit de eleganta!

O primavara frumoasa va dorim!

 

 

Articole similare

Cum integrezi in decor aparatele electrocasnice

Elena Virlan

Camera copilului, un proiect serios. Iluminarea artificiala.

casamea.ro

Un dormitor mic dar sic

Laura Ilica

Lasă un comentariu