Image default
Practic

Idee inedita pentru amenajarea holului

Reamenajarea holului s-a axat pe construirea a doi spaleti curbi, o scafa ovala realizata pe partea superioara a peretilor, precum si o scafa construita pe tavan. Tot aici s-a incadrat si peretele care desparte holul de dormitor, perete care a fost demolat si reconstruit intr-o forma concava pentru a intregi forma ovala a holului. Trebuie sa mai precizam ca toate aceste constructii fac parte dintr-o tema a reamenajarii, formand impreuna un ansamblu coerent, cu valente estetice deosebite.

S-a inceput cu realizarea simultana a scheletelor metalice utile peretelui curb si spaleţilor. Atenţia s-a concentrat asupra ghidajelor metalice de pe pardoseala si tavan, acestea fiind esentiale pentru forma constructiilor.

Cei doi spaleti curbi au fost construiti in extremitatile unuia din peretii longitudinali. Ei rotunjesc cele doua unghiuri drepte, creand o simetrie cu peretele curb si oferind holului forma ovala. Ambii spaleti au avut drept baza de constructie in plan vertical, marginile celor doua goluri de usi amplasate pe cele doua latimi ale holului. 
Placile din gips-carton au fost montate intregi, deoarece dimensiunile spaletilor au permis curbarea lor fara riscul ruperii. Placa a fost fixata din aproape in aproape, asigurandu-se constant ca ea se muleaza dupa forma curba a scheletului metalic si ca forta ei de revenire la forma initiala, nu il deformeaza pe acesta. O a doua constructie din gips-carton care s-a realizat in hol, a fost o scafa ovala. Ea a fost construi¬ta in partea superioara a pereţilor, de jur imprejurul incaperii, definitivand forma ovala a acesteia. Scafa a fost construita pe linia pragurilor superioare ale celor trei usi care se gasesc in hol. Nivelul scazut al construcţiei are rolul sa creasca impactul vizual al formei ovale. Scafa inchide cei doi spaleti curbi in partea lor superioara, lasand impresia ca se sprijina pe ei. In final, ea a fost inchisa in plan vertical, iar in interior au fost montate tuburi fluorescente.

Ultima constructie din hol a fost tot o scafa. Ea a fost realizata pe tavan iar forma pe care o are se vrea a fi proiecţia la acest nivel a formei mesei care va fi instalata pe pardoseala. Muchiile tuturor construcţiilor au fost prevazute cu profile de colţ, metalice sau flexibile, dupa care s-a trecut la executarea lucrarilor de finisaj: chituirea, slefuirea si zugravirea.

Articole similare

Recomandarea lui Pascal Delmotte

Oana Voicu

Uite cum iti poti amenaja dormitorul pentru a fi o oaza de relaxare

casamea.ro

Curatenie de ochii soacrei

Elena Turcu

Lasă un comentariu