Image default
Amenajari Exterioare

Iarba Neagra

Iarba Neagra infloreste la sfarsitul toamnei si isi pastreaza florile pe toata perioada iernii, fapt care nu poate constitui decat un avantaj pentru cei care-si doresc o gradina vie tot timpul anului.

Tufa are o inaltime ce variaza intre 25 si 50 cm, iar contrastul cromatic intre frunzele de un verde inchis si florile mov, rosii sau albe vor inviora complet atmosfera mohorata din acest sezon. Farmecul acestora va creste cu atat mai mult cu cat acestea isi vor pastra prospetimea chiar si acoperite de zapada.

Inca de la baza, din radacina, pornesc numeroase tulpini lemnoase imbracate cu frunze asemanatoare solzilor. Florile sunt grupate si sunt raspandite pe aproape toata lungimea tulpinilor.

Iarba Neagra este o planta foarte putin pretentioasa, singurul aspect important de care trebuie sa tineti cont este ca aceasta se dezvolta mult mai bine in zone aride cu sol acid.

Cum puteti s-o cultivati in propria gradina?

Ca locatie puteti optat atat pentru un spatiu pozitionat in plin soare cat si pentru unul umbros.

Pentru a indeplini in totalitate cerintele de dezvoltare a acestei plante aveti doua solutii:

  1. fie in jurul radacini infigeti ace de brad pentru a oferi aciditate solului
  2. periodic, o data la 3 saptamani, cand udati planta puneti cateva picaturi de otet in apa astfel incat sa mentineti aciditatea solului.

Inmultirea plantei se realizeaza prin divizarea tufei sau prin intermediul lastarilor noi pe care-i puteti taia in aprilie, cand ajung la 4-5 cm.

Lastarii noi vor fi bagati in pamant, un amestec de nisip si pamant bogat in humus, cu capacitate mare de retinere a apei (turba).

Articole similare

Deszapezirea aleilor

Dan Mazilu

Soluţii inteligente pentru delimitarea spaţiilor din grădină

casamea.ro

Cum poti mentine gradina atragatoare in lunile de toamna

Elena Virlan

Lasă un comentariu