Image default
Amenajari Exterioare

Iarba decorativa – un “accesoriu” multifunctional pentru gradina ta

Iarba decorativa este unul dintre acele „accesorii” naturale, capabile sa puna ordine intr-o gradina sufocata de plante care mai de care mai pompoase. De asemenea, iarba decorativa poate avea si alte roluri daca este plasata acolo unde trebuie.

Noi iti vom prezenta cateva idei despre ceea ce poti face cu o planta decorativa, extrem de bogata.

In primul rand, datorita inaltimii considerabile la care poate ajunge, iarba decorativa poate fi un bun „paravan” in gradina, mai ales daca restul plantelor si florilor din peisaj au o inaltime mica.

Desi locul ei este pe sol, exista posibilitatea de a va bucura de frumusetea ei si cu ajutorul ghivecelor. In acest caz, ea are rol pur decorativ si poate fi asociata cu alte plante si flori. Alegeti texturi diferite pentru un constrast puternic.

Prin „coroana” sa „bogata”, iarba decorativa este capabila sa „indulceasca” anumite colturi „reci” din peisaj, cum ar fi rigiditatea marginilor unei piscine. Cateva astfel de plante, pozitionate in jurul ei, si piscina ta va capata un aspect familiar, placut, diferit de cel comercial.

In functie de tipul ierbii, deoarece exista nenumarate soiuri, va puteti infrumuseta terasa sau deck-ul casei prin plantarea acesteia in ghivece supradimensionate. De exemplu, „coada de ponei” poate fi o optiune. Este o iarba mexicana, decorativa, de culoare verde crud cu varfurile aurii, pufoase, asemenea coditelor poneilor. In plus, este foarte rezistenta la seceta.

De asemenea, avand o culoare atat de frumoasa, iarba decorativa poate fi inserata, din punct de vedere peisagistic, printre gradinitele de flori, plante, tufisuri sau arbusti care se regasesc intr-o curte.

Tot din punct de vedere decorativ, cateva „buchetele” de iarba pot delimita aleile sau tine locul unui gazon. Nu in ultimul rand, o gradina de legume se poate bucura de prezenta acestei plante, fiind complet inofensiva.

 

 

Articole similare

Tu stii care sunt florile care cresc fara probleme chiar si la umbra?

casamea.ro

Balconul poate deveni biroul de acasă

casamea.ro

Flori pentru delicatese

RL online

Lasă un comentariu