Image default
Home

Huse pentru scaune – tehnici si sfaturi

Daca in epocile anterioare husele din panza pentru mobilier erau destinate exclusiv protectiei impotriva prafului si a umezelii, modificarea opticii, in sensul valorizarii estetice a tuturor accesoriilor ambientale, a facut ca in zilele noastre “imbracarea” diferitelor mobile sa devina una dintre cele mai raspandite si eficiente modalitati de decorare a locuintelor. 

In mod uzual, imbracarea cu huse a scaunelor sau fotoliilor se impune ca necesara fie in cazul unui mobilier vechi, “obosit”, care nu mai corespunde exigentelor decorative ale ansamblului, fie in cazul in care dorim sa impiedicam uzura unui set de piese proaspat achizitionate. Nu in ultimul rand, la aceasta metoda se poate recurge si pentru ca ne-am plictisit pur si simplu de infatisarea scaunelor si fotoliilor din locuinta noastra.

Pe langa posibilitatea de a conferi acestor piese de mobilier un aspect inedit, intr-o nota stilistica similara cu cea a incaperii in care sunt amplasate, husele prezinta veritabile valente de “terapeutica ambientala“: in functie de dispozitie, de specificul anumitor momente, de anotimp sau de necesitati, cu ajutorul lor locuinta dumneavoastra isi poate modifica si innoi radical aspectul.

Daca gasiti prea costisitoare metoda de a recurge la mai multe seturi de huse, din materiale sau cu modele diferite, cateva funde sau panglici, cativa franjuri sau cunoscuta tehnica “patchwork” pot conferi o infatisare de nerecunoscut aceleiasi huse.

In alegerea materialului necesar pentru confectionarea unei huse, pe langa aspectele de colorit si motive ornamentale, care raman la latitudinea gustului si exigentelor fiecauia dinte dvs., unul dintre criteriile de baza il constituie complexitatea modelului vizat, in functie de care variaza dimensiunile si cantitatea necesarului de material. Acestea se stabilesc pentru fiecare tipar in parte, care, de obicei contine indicatii precise cu privire la lungimea si latimea bucatii de material din care se croieste modelul respectiv.

Ca ultim amanunt, este recomandabila optiunea pentru un tipar cat mai usor de realizat, adaptabil dimensiunilor si particularitatilor scaunului pe care intentionati sa-l imbracati. Husa obtinuta trebuie sa aiba tinuta, sa nu prezinte cute inestetice, ca urmare a unei realizari defectuoase, si trebuie sa fie suficient de larga, pentru a putea fi pusa sau indepartata cu usurinta.

Articole similare

DIY: Felinare din cutii de lapte, pentru o gradina ca in povesti

Madalina Constantin

Practic: oglinda decor din jaluzele de aluminiu

Alexandra Petraru

Creati-va singuri o atmosfera marina!

Constantin Stefan

Lasă un comentariu