Image default
Calatorii LifeStyle

Hotelul de Gheață de la Bâlea celebrează lumea filmului

Hotelul de Gheaţă din Munţii Făgăraş a ajuns în acest an la ediția a 11-a. Construcţia, situată la 2.034 de metri altitudine, este gata să primească primii oaspeţi începând cu luna aceasta.

O vizită la Bâlea Lac este oricând prilej de voie bună, dar iarna zona este cu atât mai frumoasă cu cât peisajul e completat de Hotelul de Gheață.

Din anul 2005, în fiecare iarnă, Hotelul de Gheaţă este reconstruit în Munţii Făgăraş din materiale oferite de natură. Blocurile imense de gheaţă, tăiate şi scoase direct din Lacul Bâlea, sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada este utilizată pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi pentru finisarea zidurilor.

În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are structură diferită şi spune o poveste nouă, transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheaţă şi a barului de gheaţă, cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii.

Pentru mai multă intimitate, turiștii au la dispozitie şi un complex de igloo-uri, construit în apropierea hotelului. Tot lângă hotel se află o biserică de gheaţă, care va fi deschisa pentru cei care doresc un moment de linişte şi de reculegere sau o cununie religioasă neconvenţională.

Și iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă prin activităţile din Winter Park, unde pot practica schi, săniuş, patinaj şi plimbări cu snowmobilul.

Lucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, a cărui temă în acest an este ”Cinema on ice”, au fost terminate în trei săptămâni. Hotelul a fost deja rezervat în totalitate, înainte să fie gata, atât de Crăciun, cât şi de Revelion.

Cei care vor să petreacă acolo o noapte sau mai multe pot admira în camere sculpturi care reprezintă personaje din filme celebre. «Cinema on ice» readuce în prim plan filmele care au făcut istorie. În camerele din gheaţă şi-au făcut loc, printre alte personaje de film, King Kong, Gladiatorul, Mihai Viteazul, căpitanul Anton Lupan şi sângerosul Dracula. Vor fi amenajate 14 camere duble cu pat matrimonial si decor în întregime din gheaţă, iar în fiecare cameră turiştii vor găsi personajele preferate.

Pentru al şaptelea an consecutiv, hotelul a fost realizat de Varga Atilla, care are o experienţă de 15 ani în domeniu, însă la Bâlea a lucrat pentru prima dată cu gheaţă.

De obicei, bucăţile de gheaţă selectate pentru hotel au grosimea de 60-70 cm, lungimea de un metru, iar lăţimea de jumătate de metru. Fiecare bloc de gheaţă cântăreşte între 50 şi 70 kg, acestea fiind montate şi fixate cu apă şi zăpadă.

Pentru mai multe imagini cu interiorul Hotelului de Gheață accesează galeria foto.

Sursa foto:

http://hotelofice.ro/

Articole similare

Pavlova cu capsuni

RL online

Florin Piersic jr. revine la ARCUB în one-man show-ul „Freak Show”

comunicat de presa

Cartofi cu ceapa si cascaval la cuptor

de la cititori

Lasă un comentariu