Image default
Calatorii LifeStyle

Hotel Negresco, povestea unui roman la Nisa

Localizat in Franta, pe Coasta de Azur, acesta intruneste toate calitatile unui palat. Povestea este simpla: in 1893 un bucurestean, pe nume Henri Negrescu, pleaca la Monte Carlo, iar in scurt timp devine directorul unor restaurante renumite.

Toata aceasta activitate i-a permis integrarea intr-un cerc de oameni alesi, tot acum a avut si oportunitatea de a face cunostinta cu arhitectii francezi: Edouard Niermans si Gustave Eiffel, cel care a edificat simbolul international, Turnul Eiffel.

20 de ani mai tarziu, mai exact in ianuarie 1913, are loc inaugurarea hotelui, care intr-un an devine locul de intalnire al cremei societatii.

Cupola din sticla si candelabrul decorat cu 16.309 cristale Baccarat devin simbolul luxului, al opulentei. Regi, bancheri si artisti devin din ce in ce mai interesati de hotelul romanului nostru, care intre timp capata cetatenie franceza si isi schimba numele in Negresco.

Izbucnirea Primului Razboi Mondial inseamna si declinul lui Henri Negresco, care isi transforma proprietatea in spital de razboi.

Finalul acestei perioade reprezinta finalul epocii Negrescu. Ruinat, la 52 de ani acesta se stinge din viata la Paris, iar hotelul, de la cladirea impunatoare, al carui nume se regasea pe buzele tutror, se transforma, isi pierde din aura ce odata il inconjura.

Cele 94 de camere si 31 de apartamente decorate in stil Ludovic al XIII-lea si art deco astazi sunt martorele mute ale acelor vremuri de poveste.

 

Articole similare

Piept de pui umplut cu Ricotta şi spanac cu legume julien

Catalina Coca

Lansarea in Romania a bestseller-ului „Arta si Stiinta Succesului”

comunicat de presa

Leu 15-21 decembrie

Dani Belea

Lasă un comentariu