Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Holuri mari versus holuri mici. Cum le amenajezi

Amenajarea holurilor este strans legata, in primul rand, de dimensiunile pe care le au, de posibilitatea de a primi lumina naturala si de geometria lor (patrata, dreptunghiulara, atipica).

Astfel, holurile mari si luminoase permit zugravirea lor in culori inchise. Aceasta solutie nu se recomanda insa atunci cand vine vorba de holurile apartamentelor de bloc, care nu beneficiaza de ferestre. In acest caz, se poate apela cu incredere la alb si la tonuri deschise, pastelate.

Stilul de amenajare abordat influenteaza imaginea finala. Mobilierul simplu, modern, din materiale lucioase sau din sticla, creeaza senzatia de spatiu aerisit. La polul opus, holurile generoase permit utilarea lor cu mobilier din lemn masiv. Nuanta mobilierului este la fel de importanta. Astfel, tonurile inchise (calvados, mahon, nuc, wenge, mocca etc.) se preteaza in holurile mari, in timp ce nuantele deschise (artar, cires, mesteacan, mar, vanilie) sunt preferabile in cele mici.

In functie de dimensiunea holului se aleg si obiectele decorative. Holurile spatioase pot fi decorate cu obiecte de arta masive, cu plante mari, in ghivece impunatoare. Dimpotriva, in cele mici sunt indicate obiectele decorative mici, cu finisaj lucios sau din materiale transparente (plastic, sticla).

Articole similare

Și grădina ta are nevoie de mobilier

casamea.ro

Irisul, simbol al perfectiunii

Georgiana Sfarlea

Cum amenajam o veranda deschisa?

Catalina Coca

Lasă un comentariu