Image default
LifeStyle

Hitachi lanseaza la Intermat noua serie Zaxis -5

Vizitatorii expozitiei internationale de echipamente, utilaje si tehnica de constructie – care va avea loc la Paris, in perioada 16-21 aprilie – vor avea posibilitatea sa vada in premiera 3 dintre utilajele nou lansate.

In cadrul evenimentului, care are loc doar o data la trei ani, standul Hitachi va prezenta urmatoarele modele: ZX250LC-5, ZX290LC-5, ZX350LC-5 si ZX470LCH-5. Anul acesta sunt asteptati mai mult de 200.000 de vizitatori. Hitachi va expune, de asemenea, 5 miniexcavatoare in versiunea cu consola spate scurta, 4 excavatoare midi pe senile; 3 excavatoare medii Zaxis-3 pe roti, un utilaj pentru aplicatii speciale si 6 incarcatoare ZW compacte/medii pe roti.

Gama de modele Zaxis-5 a fost dezvoltata de catre Centrul de Design si Cercetare  al companiei Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. (HCM) din Japonia. Yusuke Kajita, directorul general al Centrului de Dezvoltare Hitachi Construction Equipment, este responsabil pentru echipa compusa din 200 de ingineri care se afla in spatele noilor excavatoare medii (cu o greutate cuprinsa intre 10 si 35 de tone).

“Dezvoltam noi echipamente, concepte si specificatii in concordanta cu nevoile si cerintele pietei si clientului”, a declarat Mr. Kajita. “De exemplu, piata din Europa solicita confort, eficienta si usurinta in control. Consider ca noua serie Zaxis-5 este mult mai potrivita cerintelor din Europa decât seria Zaxis-3. Seria Zaxis-5 ofera un consum mai redus de carburant, un nivel de zgomot mai mic, un confort excelent si chiar optiunea de conectare pentru iPod.”

Dupa ce a luat in considerare toate parerile si cerintele proprietarilor si operatorilor de utilaje de constructii din intreaga Europa, Hitachi a incorporat in cadrul noii serii Zaxis-5 o selectie larga de caracteristici benefice acestora.

Compania Hitachi este dedicata durabilitatii noilor sale produse, in mod special pentru utilizarea lor pe santierele din zone urbane. De aceea, utilajele Zaxis-5 prezinta urmatoarele caracteristici: motor de generatie noua Isuzu Stage IIIB – motoare in conformitate cu normele actuale care ofera un nivel mai ridicat de productivitate – cu un consum mult mai eficient; filtru pentru toba de esapament, care ajuta la reducerea emisiilor prin captarea noxelor; inchidere automata pentru imbunatatirea consumului de combustibil si reducerea zgomotului, dar si a emisiilor de noxe si CO2.

Succesul utilajelor Hitachi se datoreaza eficientei de care dau dovada la fiecare proiect, solutiilor prietenoase pentru mediu si accentului pus de producatori pe productivitate.

Noua generatie Zaxis-5 restabileste standardele industriei prin sistemele hidraulice TRIAS (pentru modele medii) si HIOS IIIB (pentru gama mare), care ofera economii importante de combustibil si o operare mai rapida. Astfel, aceste sisteme permit cresterea vitezei de rotire a bratului când sarcina din cupa este mica. Puterea a crescut cu 10%, pentru a furniza performante de excavare mai bune si pentru o mai mare putere de ridicare. Atât atasamentul frontal, cât si sasiul au fost intarite, pentru o rezistenta sporita in conditii dificile de lucru.

Importanta acordata versatilitatii echipamentului sta la baza cererii pietei; mai exact, excavatoarele trebuie sa fie adaptate nevoilor specifice fiecarui proiect si santier in parte. Hitachi a raspuns in schimb acestor solicitari prin dezvoltarea sistemului de suport al accesorilor de lucru, cu 11 moduri care pot fi inregistrate pentru o mai buna montare a diferitelor accesorii.

Pentru Hitachi, siguranta si confortul operatorului sunt primordiale. Astfel, cabina noilor modele este presurizata, prevenind patrunderea prafului in interior, si indeplineste standardele ROPS CRES V. Operatorul este astfel protejat de potentialele riscuri care pot surveni pe santierul de constructii, in eventualitatea in care utilajul s-ar rasturna ori s-ar rostogoli. Scaunul ajustabil cu suspensie pe aer prezinta un nou mecanism de glisare. Spatiul de sub monitor a fost extins, operatorul având mai mult loc pentru picioare. Noul monitor multifunctional LCD are un ecran de 7 inch (informatiile fiind usor de vazut) si furnizeaza o gama variata de date tehnice si setari in 32 de limbi.

Noua serie Zaxis-5 a fost creata cu numeroase caracteristici care sa permita intretinerea usoara, indiferent de locatie, si care include: o gama variata de informatii tehnice, cum ar fi setarile si starea echipamentului; acces usor pentru curatarea condensorului si a radiatorului si pentru inlocuirea consumabilelor. Montarea in paralel a sistemului de racire usureaza, de asemenea, procesul de curatare.

Articole similare

Stima noastră și mândria, București – periferia!

casamea.ro

3.800 kg de deseuri de ambalaje colectate selectiv la B’ESTFEST

comunicat de presa

Final Distribution: cifra de afaceri cu 28% mai mare decat in 2010

comunicat de presa

Lasă un comentariu