Image default
LifeStyle

Grupul Bosch doneaza un milion de euro catre Crucea Rosie japoneza

Banii sunt meniti sa sprijine activitatea desfasurata de Crucea Rosie japoneza. Compania germana anunta ca urmeaza sa ia si alte masuri de ajutor, imediat ce va avea o imagine mai clara asupra intinderii prejudiciului si a lucrarilor de reconstructie necesare.

”Catastrofa din Japonia ne-a socat pe toti. Aceasta donatie este un semn al celei mai profunde simpatii pe care o avem fata de poporul japonez”, a spus Franz Fehrenbach, presedintele Consiliului de Administratie al companiei Bosch. El a adaugat ca, in prezent, se poate doar ghici amploarea reala a distrugerilor. Din acest motiv, a explicat el, Bosch a decis sa amane orice decizie cu privire la modul in care ar putea ajuta cel mai bine tara si poporul japonez in activitatea de reconstructie a tarii. Bosch este prezent in Japonia de peste 100 de ani. Compania are actualmente aproximativ 8000 de asociati in tara, in 36 de locatii. Acestia dezvolta si fabrica produse pentru diviziile de Tehnologie auto, Tehnica industriala si Bunuri de larg consum si echipamente pentru constructii.

Suntem profund ingrijorati de amploarea catastrofei din Japonia, cauzata de cutremurul masiv si de tsunami”, a continuat Franz Fehrenbach. “In urma situatiei extrem de grave care a aparut cu privire la centralele nucleare, suntem foarte ingrijorati atat pentru asociatii nostri, clientii, furnizorii si partenerii Bosch, cat si pentru poporul japonez, care a fost foarte afectat de tot ce s-a intamplat.”

Imediat dupa stirea cutremurului, concernul german a alcatuit doua echipe de sprijin in caz de calamitate, stabilite in Germania si Japonia, menite sa comunice continuu si sa raspunda la toate intrebarile asociatilor. Conform datelor detinute pana in prezent de grupul german, niciun asociat Bosch nu a fost ucis sau ranit in niciuna din locatiile Bosch din Japonia. Pagubele exacte asupra cladirilor sunt inca in curs de evaluare. Firma germana anunta insa ca nicio cladire nu s-a prabusit si nu au existat incendii la niciuna din locatiile sale. Cu toate acestea, concernul german a suspendat pentru moment toate calatoriile de afaceri ale angajatilor sai in Japonia. „Bosch a repatriat deja cei aproximativ 300 de expati care lucrau in Japonia si pe membrii familiilor acestora. Multi dintre acestia au fost tristi sa plece si extrem de reticenti in a-si parasi colegii japonezi”, a incheiat Fehrenbach.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Conform rezultatelor preliminare, in anul fiscal 2010, circa 283.500 de angajati au generat vanzari de aproximativ 47,3 miliarde de euro, in domeniile constructiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 300 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentata in aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vanzare reprezinta fundatia cresterii concernului german. Bosch a cheltuit in 2010 aproximativ 4 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a inregistrat aproximativ 3.800 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atat inovatoare, cat si utile.

In anul 2011, Bosch isi sarbatoreste cea de-a 125-a aniversare. Compania a fost infiintata in Stuttgart in 1886 de catre Robert Bosch (1861-1942), cu denumirea „Atelier de mecanica fina si electrotehnica”. Structura speciala a proprietarilor Robert Bosch GmbH garanteaza libertatea antreprenoriala a Grupului Bosch, fapt ce permite companiei sa faca planuri pe termen lung si sa efectueze investitii initiale importante pentru protectia viitorului sau.

Capitalul social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de cǎtre Fundatia Robert Bosch, o organizatie caritabila. Functiile de conducere ale Grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial, care detine si majoritatea voturilor. Actiunile ramase sunt detinute de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.

Informatii suplimentare sunt disponibile la adresele de Internet www.bosch.com

www.bosch-presse.de www.125bosch.com

 

 

Articole similare

Mai mult timp alaturi de cei dragi

comunicat de presa

Iluminare by Paulo Coelho

Madalina Craciun

(P) V for VINTAGE #18: Grand Hotel du Boulevard, 8-9 aprilie

casamea.ro

Lasă un comentariu