Image default
Home

Gresie neglazurata vs. glazurata

Pe piata se gasesc placi neglazurate si glazurate. La randul sau, gresia glazurata poate avea glazura stralucitoare, semimata etc..

Gresie neglazurata

Gresia neglazurata are un finisaj mat care seamana cu piatra sau argila. In ceea ce priveste cromatica, gresia neglazurata are o culoare asemanatoare cu cea a argilei. Desigur, exista si varietati de culoare care se obtin prin amestecarea mai multor tipuri de argila sau prin adaugarea unor minerale colorate in argila inainte ca aceasta sa fie supusa la temperaturi inalte.

Citeste si: Montajul gresiei in diagonala

La placile neglazurate, textura este rigida, ceea ce le face rezistente la alunecare, tolerand bine traficul intens. Efectele uzurii sunt mai putin vizibile decat in cazul celor glazurate. Acest tip de gresie este indicat pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi terasele sau holurile. Trebuie mentionat ca gresia neglazurata este mai rezistenta la inghet. Aceasta are si cea mai mica rata de absorbtie a apei, fiind perfecta in spatii umede, cum ar fi bucatariile si baile.

Citeste si: 6 greseli care se fac la montarea placilor ceramice

Gresie glazurata

Modelele glazurate sunt mai rezistente la patrunderea prafului, la formarea petelor si la foc. Prezinta dezavantajul de a se subtia in timp, afectand aspectul placilor. Deoarece sunt alunecoase, nu sunt recomandate pentru placarea pardoselilor.

Citeste si: Ce unelte sunt necesare pentru montarea placilor ceramice

Bine de stiut!

Cand calculati cantitatea necesara de gresie, luati in calcul nu doar suprafata pe care doriti sa o placati, ci si iregularitatile spatiilor (colturi, trepte). De asemenea, nu uitati de eventualele pierderi sau defecte ale placilor, ceea ce face necesara cumpararea unei cantitati mai mari cu aproximativ 5-10%.

Articole similare

Cum sa va faceti singuri un raft elegant pentru carti

casamea.ro

Holiday house in Norway

RL online

Mini idei pentru sarbatoare, maturici festive

Mugur Kreiss

Lasă un comentariu