Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Gradina urbana amenajata pe o suprafata generoasa

Ne-am obisnuit cu ideea ca gradinile urbane sunt mici, iar amenajarea lor este realizata dupa restrictiile impuse de spatiu.

Iata un exemplu de gradina urbana spatioasa, care, desi este amenajata in spatele unei cladiri, dispune de o suprafata generoasa. Astfel, pe langa plantele mici si la ghiveci, in aceasta gradina intalnim mai multe specii de copaci, cum ar fi maslini maturi si mesteceni.

Acestia au fost cultivati de-a lungul gradinii, asigurand proprietarilor intimitatea necesara. Diversitatea nu se reduce doar la plante si flori, ci si la elementele de design ale gradinii. De exemplu, s-a optat pentru mai multe tipuri de alei: piatra, beton, alei intrerupte. De asemenea, exista si suprafete acoperite cu panouri din lemn, care ofera un look natural.

Aceasta gradina are foarte multe atuuri: ocupa o suprafata mare, dispune de o terasa si o suprafata acoperita cu gazon, are zone umbrite, ideale pentru relaxare in dupa-amiezile fierbinti de vara. In plus, iluminatul inteligent creeaza o atmosfera de vis pe timpul noptii.

Gradina se afla in Old Brompton, Londra, si a fost amenajata de designerul Darryl Osada.

Sursa foto: landformconsultants.co.uk

 

Articole similare

Cum protejam plantele de apartament

Elena Virlan

Piscina interioara este perfecta in sezonul rece

Elena Turcu

Clematita

RL online

Lasă un comentariu