Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Gradina tropicala

Arhitectul Radu Teaca a intrupat in aceasta casa un fel de manifest al betonului nud, care nu face apel la niciun artificiu pentru a produce frumusete arhitecturala.

Sa proiectezi o gradina care sa functioneze fara repros in preajma unei astfel de case nu-i deloc lucru usor. Cladirea si gradina trebuie sa se asorteze si, mai mult, sa se sprijine una pe cealalta, sa se promoveze reciproc. Acest deziderat a fost atins printr-o zona de stancarie risipita la baza constructiei, din care vila pare sa se desprinda cu usurinta. Pentru aceasta portiune a fost aleasa vegetatie de montana, joasa si relativ modesta, ce nu tine sa atraga atentia in mod deosebit asupra sa.

De asemenea, trebuie remarcata existenta unei gradini de iarna. Trecerea de la un corp de cladire la celalalt se face printr-o sera de 10 mp, in interiorul careia au fost plasate plante preponderent tropicale. Ati inteles de ce: afara e iarna, e frig de crapa pietrele de langa casa, iar inauntru avem o exuberanta gradina tropicala ce inveseleste sufletul! Cum proprietatea se afla pe malul unui lac, o alta sarcina a proiectului a fost sa conduca privirea catre luciul acestuia.

Din acest motiv, dar si datorita formei terenului, gradina se desfasoara pe lungime, cu vegetatia inalta retrasa langa gard, centrul fiind rezervat atat piscinei, cat si unei portiuni inierbate.

Articol scris cu sprijinul arh. peisagist Sorin Ciorapciu, Tel. 0723.567.247

Articole similare

Vascul, planta care aduce noroc

revista Caminul

Paradisul Tantareanu

Dan Mazilu

Iti doresti o baie feminina? Alege stilul shabby chic!

Elena Virlan

Lasă un comentariu