Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Gradina pe care o cuprinzi dintr-o privire

Provocarea cea mai mare a fost sa obţina o imbinare intre decorul arhitectural al casei si partea botanica, dezvoltand in acelasi timp si spaţii cu destinaţii multiple – barbeque, sezlong, banci si plaja.

O gradina incepe in jurul casei, unde de obicei se cere o rezolvare mai mult funcţionala, urmand ca restul spaţiului, pe masura ce te indepartezi, sa capete o structura predominant estetica. Astfel, compoziţia acestei gradini cuprinde zone de gazon, o alee dalata cu piatra, plante care se agaţa de garduri, o salcie existenta si cateva grupe de arbori si arbusti. S-a optat pentru pastrarea salciei, pentru ca umbra ei creeaza un cadru romantic, potrivit cu personalitatea proprietarilor casei si gradinii.

Toate elementele au fost dispuse cu atenţie, pentru a le asigura o vizibilitate maxima cand privesti dinspre casa spre lac, astfel incat sa asigure si un efect decorativ reusit in toate anotimpurile.

Terasele au rol estetic, dar si de a mari stabilitatea terenului

Structura gradinii este organizata in terase de iarba cu ziduri de sprijin joase, strabatute de o alee dalata cu piatra, care pleaca de la casa si conduce la o terasa cu nisip, marginita de lacul Griviţa.

Pe stanga aleii, aproape de casa a fost pus un barbeque, in mijlocul curţii, pe dreapta, a fost amenajata o zona de relaxare, de chaise longue, iar in ultimul zid de sprijin au fost incorporate doua banci.

Cum spaţile verzi cer o atenţie deosebita, nu s-a exagerat cu plantarile, cu folosirea in exces a unor arbusti si flori, pentru a se garanta o mare vizibilitate catre lac. Rezultatul este spectaculos – „o gradina de soare”, asa cum i-au pus numele proprietarii.

Lucrare realizata de: Peisagist, Bogdan NICOLAE  si Peisagist, Ileana NICOLAE 

Eco Horticultura & Garden Center Grup

Tel.| Fax: +40-21.777.30.72
E-mail: [email protected] | www.e-g.ro   
Mobil: +40.723.283.141 | +40.757.112.133 |
Str. Atomistilor 127-135 | 077125 Magurele | Ilfov | Romania

([email protected]; [email protected])  

Articole similare

Plantarea și îngrijirea bulbilor de primăvară

casamea.ro

Cum iti amenajezi curtea in stil modern, cu un buget accesibil?

casamea.ro

Clemantita

RL online

Lasă un comentariu