Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Gradina japoneza din Portland, un ansamblu de poveste

Societatea Japoneza de Gradini a statului Oregon este o organizatie privata, non-profit, realizata in intregime din donatii, apartenente si subventii. A fost formata la inceputul anului 1960, de catre locuitorii din Portland, interesati sa promoveze o relatie mai intima intre oamenii Japoniei si orasul mentionat mai sus. In 1958, Portland s-a infratit cu orasul Sapporo, din Japonia. Chestiunea aceasta a creat un intens interes pentru cultura japoneza. Imediat dupa, cativa oameni de afaceri si primarul Terry Schrunk au decis ca ar fi minunat pentru Portland sa aiba o gradina traditional japoneza, iar astfel a luat nastere superba gradina.

Gradina are doua hectare si jumatate si este proiectata de unul dintre cei mai cunoscuti peisagisti japonezi, Tkuma Tono. De asemenea, aceasta este prevazuta cu alte cinci gradini traditionale, fiecare diferita prin anumite aspecte.

Interiorul gradinii este absolut fermecator si este un punct de interes foarte bine cotat. Se poate observa foarte bine si se poate simti prezenta tuturor simbolurilor pe care le-au avut in plan cei care au creat gradina, la fel si scopurile pe care le-au avut in vedere.

Gradina a devenit un punct puternic de referinta pentru modelul arhitecturii peisagiste, fiind un ansamblu complex de motive si factori fascinanti. Plecand de la pagodele pe cinci nivele, poduri curbate in forma de semiluna, pana la pietre care sugereaza forma unei constelatii si iazuri superbe.

Misiunea creatorilor este de a realiza, de a mentine, de a imbunatati si administra o autentica si traditionala gradina japoneza in orasul Portland si sa ofere evenimente culturale, artistice, de horticultura si actiuni caritabile.

Valorile pe care le au si pe care le transmit creatorii gradinii:

  • Inspiratie, liniste, serenitate si esteticul naturii
  • Excelenta in gestionarea si intretinerea gradinii

  • Cultura japoneza, traditie si estetic

  • Autenticitate culturala canalizata pentru nevoile locale, nationale si comunitatile internationale

  • Constientizarea mediului inconjurator, conservare si urmarirea sustenabilitatii mediului inconjurator 

  • Respect mutual si armonie intre toti membrii echipei

Articole similare

Tu stii care sunt florile care cresc fara probleme chiar si la umbra?

casamea.ro

Cum organizati corect curtea – partea a IV-a

casamea.ro

Gradini amenajate in spatii mici

casamea.ro

Lasă un comentariu