Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Gradina experimentala in Provence

Celebra regiune Provence din Franta este cunoscuta nu doar pentru campurile intinse de levantica, dar si pentru gradinile sale deosebite. Una dintre acestea este Gradina Experimentala, botezata astfel de catre peisagista Dominique Lafourcade, care a amenajat-o pornind de la descrierea unei gradini pe care a citit-o intr-un roman.

Urmand descrierea cartii si adaptand-o talentului si viziunii sale, peisagista cu origini pariziene a conceput un spatiu unic, fabulos, incarcat de emotie si poezie, in decorul inconfundabil al regiunii Provence.

Delimitata de chiparosi si vegheata de un iaz cu nuferi, gradina este traversata de un canal ingust, strajuit de maslini plantati in ghivece supradimensionate.

Canalul stabileste o legatura simbolica intre iaz si pergola imbracata in verdeata, prin care se trece catre o celelalte zone ale misterioasei gradini experimentale.

Gradina se mandreste cu o flora mediteraneana, o colectie impresionanta de trandafiri, irisi, cactusi, plante suculente, maslini si, nu in ultimul rand, lavanda – vedeta acestei regiuni incantatoare.

Spatiul intins al gradinii ne ofera o multime de forme, marimi si texturi, plimbandu-ne pe alei special amenajate pentru a prelungi momentele contemplative, romantice.

Oricat de mult ai hoinari prin gradina, pasii te intorc intr-un final catre vila rustica, frantuzeasca, pe terasa careia te poti odihni admirand privelistea si bucurandu-te de linistea acestui colt de paradis.

 

 

 

Articole similare

16 modele de piscine ideale pentru zilele dogoritoare de vara

Elena Virlan

Elemente asiatice intr-o baie moderna

Elena Virlan

VIDEO. Cel de-al doilea castigator al concursului Casa Mea si Ideal Standard

casamea.ro

Lasă un comentariu