Image default
Home

Gradina cu flori presate

O pata suplimentara de culoare sau un accesoriu decorativ in plus constituie intotdeauna solutii cu efecte aproape miraculoase asupra schimbarii aspectului unei incaperi, mai ales daca acest lucru se poate face fara investitii financiare substantiale, ci doar cu un aport minim de bunavointa dar si de… indemanare.

In cele ce urmeaza va prezentam o idee practica extrem de adecvata sezonului estival, ce consta in realizarea unei “mini-gradini artificiale”, care poate constitui un accesoriu extrem de decorativ atat pentru bucatarii, cat si pentru oricare alt tip de ambient cu tenta rustica. Obtinerea unui “tablou” similar cu cel prezentat in imagine nu comporta nici un fel de sacrificii care sa afecteze bugetul familial, “ingredientele” necesare constand in cateva bucati de lemn, rafie, multe plante si flori presate si adezivi usori.

Prima etapa a alcatuirii acestui aranjament presupune constituirea unui “stoc” suficient de flori, plante si frunze, care reprezinta principalul element de efect al compozitiei. In acest scop, se vor cauta, de preferinta flori si plante proaspete. Acestea vor fi presate intre doua foi de sugativa sau hartie puternic absorbanta si vor fi pastrate in acest fel timp de doua-trei zile intr-un mediu cald si uscat.

Realizarea propriu-zisa a compozitiei implica urmatoarele etape:

1. Suprafata-suport poate fi confectionata fie din sipci de lemn taiate la dimensiuni egale, fie din partea bazala a unei banale ladite de fructe. Dupa ce se finiseaza cu ajutorul unui smirghel, sipcile se fixeaza cu adezivi pe o bucata de PFL.

2. Cu ajutorul indigo-ului si a unui desen executat in prealabil se traseaza modelul dorit pe suprafata suport.

3. “Fatada” casutei figurate in cadrul compozitiei se realizeaza din sipci foarte subtiri de lemn, care se fixeaza in prealabil pe o bucata de carton, decupata conform modelului. Se va urmari, totodata, realizarea decupajelor care “simuleaza” ferestrele. Ulterior, ansamblul se ataseaza cu adezivi de suprafata-suport.

4. In mod similar se procedeaza si cu acoperisul “construit” din fire de rafie in culori naturale. Se fixeaza de suprafata-suport si celelalte elemente ale casutei – tinda, gardul si ferestrele – toate confectionate din sipci subtiri sau din chibrite. Perdelele care impodobesc ferestrele constau in patru bucati de dantela.

5.-6. In ultima etapa se aplica prin lipire florile si plantele presate. Se incepe cu frunzele care constituie fondul  compozitiei, atasandu-se progresiv celelalte elemente pe care urmariti sa le scoateti in evidenta.

La sfarsit, se adauga rama tabloului, iar aranjamentul realizat se fixeaza prin pulverizarea unui spray fixativ, insistandu-se pe portiunile decorate cu plante.

Comenteaza pe forum >>

Articole similare

10 pardoseli inedite pentru bucatarie

Catalina Coca

DIY: inele creative pentru servetele de masa

Catalina Coca

Ventilarea naturala in locuinte

Elena Virlan

Lasă un comentariu