Image default
Home

Gips-carton si remodelarea este gata!

Constructia din gips-carton prezentata in continuare este amplasata in zona de trecere dintre hol si living.

Proiectul a fost impus de faptul ca pardoseala livingului a fost eliminata pentru a se putea construi scarile care duc la demisol. Din acest motiv, jumatatea golului care a rezultat in urma eliminarii usilor canat a trebuit sa fie astupata. Aici a fost construit un volum complex din gips-carton care include doi stalpi verticali si doua arcade.

Cealalta jumatate a golului de usa a fost pastrata libera, ea urmand sa asigure comunicarea holului cu livingul.

 

Etape de lucru:

1. Realizarea bazei scheletului metalic

Constructia a inceput cu masurarea zonei de lucru. Au fost marcate locurile in care urmeaza sa fie amplasati cei doi stalpi si au fost fixate ghidajele din profile UW30.

2. Fixarea montantilor

Forma celor doi stalpi este data de dimensiunile montantilor de tip CD60. Pentru fiecare stalp au fost montate cate doua profile, acestea fiind fixate pe pardoseala si pe grinda.

3. Placarea stalpilor

Intre cele doua profile CD60 care formeaza scheletul unui stalp au fost montate cate doua placi de gips-carton. Acestea au fost masurate si decupate anterior la dimensiunile exacte.

4. Realizarea arcadelor

Cele trei arcade au fost realizate prin taierea, numai pe una din fete, a placilor din gips-carton. Acest lucru a facilitat fixarea lor pe scheletul metalic sub forma curbata.

5. Detaliu cu constructiei

Fotografia reprezinta vederea din living a acesteia.

6. Finisarea

Intreaga constructie a fost gletuita. In timpul acestei operatii, toate muchiile au fost armate cu profile de colt metalice. Dupa uscare, suprafetele au fost slefuite si zugravite.

7. Montajul corpurilor de iluminat

In zonele arcadelor au fost montate spoturi luminoase. In acest scop, la inceputul lucrarilor a fost realizata instalatia electrica, iar placile de gips-carton au fost perforate.

Articole similare

Tapetul, un finisaj practic si decorativ

Elena Virlan

Cum pot sa montez faianta ca un profesionist?

Constantin Stefan

Surse de inspiratie pentru incondeiere

RL online

Lasă un comentariu