Image default
LifeStyle Retete

Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat

Reteta gem exotic de prune cu nuca si anason instelat

Ingrediente:

350 g prune bine coapte, cantarite cu tot cu samburi

2 lingurite praf de mirodenii: cuisoare, anason, scortisoara, ghimbir etc

4 maini nuca prajita tocata mai mare 100 g zahar

2 linguri esenta de rom

1 mana stafide brune

2-3 linguri coniac

optional zeama de la 1/2 lamaie mica

Mod de preparare:

Punem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Se fierbe pana se leaga si ajunge la consistenta dorita, eu am tinut-o cam o ora. Coniacul se adauga dupa ce am stins focul, se evapora si ramane doar aroma.

Reteta preluata de pe www.bucataras.ro

Articole similare

Gutui umplute cu nuci si stafide, de post

Elena Virlan

Despre siguranta si protectie in locuinta personala

casamea.ro

O cina classy acasa

casamea.ro

Lasă un comentariu