Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

GEALAN propune solutii inovatoare in montarea ferestrelor

GEALAN va fi prezent la targul internațional de la Nürnberg, din martie 2012. 

Acest targ este cea mai importanta manifestare in domeniul constructiilor de ferestre, usi, fatade la nivel mondial si are loc o data la doi ani.

GEALAN isi va prezenta punctele forte sub motto-ul „Inovaţie in sistem“. In centrul conceptului de comunicare dezvoltat de GEALAN pentru acest targ se afla, pe langa izolarea suplimentara a profilelor IKD® si montarea geamului in mediu uscat STV®, atat sistemele cu adancime mare de construcție S 7000 IQ plus si S 8000 IQ plus cat si procedeul acrylcolor. De asemenea, printre temele centrale prezentate la standul GEALAN se vor numara soluţii specifice pentru ţarile din vestul si estul Europei, ca si noul program Centru al Viitorului cu ofensiva sa in domeniul serviciilor.

In plus, GEALAN va demonstra vizitatorilor de la Nürnberg cum pot fi obținute soluții inovatoare in construcția ferestrelor prin combinația dintre IKD®, STV®, IQ plus și acrylcolor. Printre acestea se numara in primul rand o izolare termica crescuta, construcţia de ferestre de mari dimensiuni cu stabilitate crescuta, protecţia ridicata impotriva efracţiei si a zgomotului, precum si stralucirea intensa și de durata a culorilor.

 Izolarea suplimentara a profilelor IKD® (Intensiv-Kern-Dämmung)

Cu ajutorul procedeului de lipire a geamului STV®este posibil ca la marimi standard ale ferestrei, sa se poata renunța la armatura din cercevea. Acest lucru reduce sensibil greutatea cercevelei si imbunataţeste in acelasi timp izolarea termica. Camera principala a profilului este astfel libera si poate fi umpluta cu spuma in vederea imbunatatirii proprietatilor de termoizolare. Prin folosirea unor geamuri adecvate se poate astfel obţine o eficienţa specifica casei pasive, fara a fi nevoie de masuri suplimentare, cum ar fi de exemplu armaturi cu rupere de punte termica.

Vitrajul static uscat STV® (Statische-Trocken-Verglasung)

 

STV®  are in principiu doua aplicaţii. Varianta 1 renunţa la armatura din cercevea, ceea ce duce la costuri reduse, la elemente mai usoare si la o prelucrare mai rapida. Varianta 2 face posibila, prin combinaţia STV® plus armatura, construirea unor dimensiuni de ferestre nerealizabile pana acum. Astfel, pot fi construite de exemplu, usi de balcon cu o inalţime maxima a cercevelei de 2500 mm in varianta alba si de 2350 mm in varianta colorata. In acelasi timp, aceasta varianta aduce si evidente imbunataţiri in funcţionalitate.

Spre deosebire de procedeele obisnuite de lipire cu adezivi lichizi, lipirea in cazul STV se face uscat. Avantajele noii tehnici stau in imbunataţirea izolarii termice si a staticii elementelor, in  reducerea costurilor si intr-o protecţie mai buna anti-efracţie.

Sistemele cu adancime mare de construcție IQ plus

Sistemele IQ plus cu o adancime de construcţie de 83 mm au fost concepute indeosebi pentru folosirea in construcţii eficiente energetic. Ele ofera, la utilizarea de oțel standard pentru armare, valori Uf de clasa superioara si deci proprietaţi extraordinare de izolare termica: la sistemul cu garnitura mediana S 7000 IQ plus o valoare de 1,0 W/m2K, iar la sistemul cu garnitura de contact S 8000 IQ plus 1,1 W/m2K. Si pentru ca ferestrele colorate joaca un rol din ce in ce mai important ca element compoziţional al faţadelor, sistemele cu adancime mare de construcţie sunt disponibile si in acrylcolor.

Soluţii in sistem pentru pieţele locale

La standul nr. 5-103 din hala 5 vizitatorii pot gasi si multe soluţii specifice ţarilor din piaţa europeana, precum noul sistem Houtlook cu designul sau dreptunghiular, cubiform care combina proprietaţile ferestrelor din PVC cu optica clasica a lemnului si indeplineste cerinţele speciale ale pieţei olandeze. Spectrul larg de produse include si completari ale sistemului francez, o noua fereastra glisanta pentru sudul Europei si o varianta nou dezvoltata a usii culisante cu ridicare, compatibila cu necesitaţile speciale ale pieţei belgiene.

 

Articole similare

Locuinte construite cu 2.300 euro si oferite spre inchiriere contra a cateva zeci de lei

RL online

P+1E 19012011

RL online

Consumatorul roman alege achizitiile imobiliare inainte de sarbatori!

RL online

Lasă un comentariu