Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Garsoniera de 35 mp cu dormitor intim, complet utilat

Principala problema a proprietarilor de garsoniere este lipsa unui dormitor de sine statator, care sa ofere intimitate, fara a fi nevoiti sa invite musafirii in sanctuarele lor de odihna. Locuinta pare a fi configurata ideal pentru activitatile din timpul zilei si cele sociale, insa spatiul de somn este neglijat. O idee simpla, care presupune gandirea spatiului din alta perspectiva, poate sa-ti ofere un dormitor pe cinste, chiar si in 35 de metri patrati.

Marea majoritate a acestor mici apartamente, construite in blocuri socialiste, beneficiaza de un living de dimensiuni standard si o bucatarie relativ generoasa – aceleasi dimensiuni ca in apartamentele de 2 sau 3 camere. Pentru a suplini nevoia unui loc de dormit, proprietarii opteaza pentru canapele extensibile sau partitii care genereaza doua spatii extrem de mici, unul de noapte si unul de zi, insuficient separate.

Daca ai un serviciu care presupune sa pleci de acasa in timpul zilei, vei constata ca timpul petrecut in living, in compania prietenilor pe care ii inviti la tine, este mult mai redus fata de numarul de ore pe care le petreci in zona de dormit. Ba mai mult, avand bucataria separata, ii vei invita adesea pe cei dragi in bucatarie, la o cafea sau la o masa pe cinste. Astfel, canapeaua ta extensibila va ramane, in cele mai multe zile, desfacuta in pozitia pentru somn. Te intrebam, atunci: de ce sa sacrifici spatiul de dormit in favoarea unui living pe care nu il folosesti la adevaratul potential?

Living sau dormitor: o decizie mare

Aceeasi abordare a avut-o si echipa de arhitecti care a realizat proiectul pentru mica garsoniera de doar 35 mp din imagini. In loc de living, ei au preferat sa mobileze un dormitor linistit, cu toate cele necesare, bazandu-se pe dorinta proprietarilor de a avea un spatiu intim pentru somn, fara a recurge la separari formale si ineficiente.

Profitand de dimensiunile destul de generoase ale bucatariei, au reusit sa organizeze acolo atat o zona bine echipata pentru gatit, cat si un loc dragut de luat masa. Mai mult, o canapea cu design contemporan este plasata intr-o nisa, astfel incat sa se poata crea un spatiu de zi. Se obtine, astfel, un apartament care, din punct de vedere functional, ofera toate functiunile de care are nevoie un cuplu tanar. Ba chiar se profita si de avantajele garsonierelor tip studio, care au bucataria integrata in spatiul de zi – o amenajare perfecta din punct de vedere social, mai ales daca seara, dupa munca, obisnuiesti sa gatesti. In plus, canapeaua extensibila din acest mini – living iti ofera si un loc de dormit pentru eventualii musafiri care raman peste noapte.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Designul industrial in bucatarie

casamea.ro

Arhitectura facuta de roboti

Madalina Constantin

Zilele Nationale – Australia

RL online

Lasă un comentariu