Image default
Practic

Garderoba locuintei – organizare

Dar sa aflam cateva sfaturi pentru o organizare mai buna a garderobei personale.

Incepe organizarea si asezarea hainelor de la zero dupa realizarea garderobei. Toate hainele vor trece prin mana ta, ocazia perfecta de a le alege pe care le vei mai purta si pe care nu. Vei ramane surprins/a  de rezultat. Nu are rost sa mai etalezi haine pe care stii ca nu le vei mai purta niciodata. Daca totusi nu te induri sa le arunci sau cel putin sa le porti  in perioada urmatoare, gaseste-le locul in niste cutii incapatoare unde vor sta pana la o eventuala viitoare evaluare.

La asezare tine cont de o anumita formula pe care ti-o stabilesti si care ti se pare cea mai de bun-simt pentru stilul tau de viata. De exemplu, pantalonii  in functie de lungimea si destinatia lor: pantaloni de serviciu, pantaloni de purtat acasa si pantaloni pentru tinuta ta casual. Pantalonii de costum vor sta pe acelasi umeras cu restul costumului.

Acelasi lucru vei face cu camasile, tricourile si bluzele. O cat mai buna organizare iti va scuti din timp la alegerea hainelor dimineata. Poate ar fi o idee buna ca pantalonii si fustele sa fie in partea de mijloc-jos, bluzele si camasile in partea de mijloc-sus iar palarii, caciuli si fulare in partea cea mai de sus. Ar fi ordinea in care te astepti sa le gasesti din punct de vedere anatomic.

Incearca sa obtii cateva locuri pentru sertare. Sertarele sunt cele mai potrivite locuri pentru a depozita  sosete, ciorapi, cravate, manusi sau lenjerie intima, in general obiectele de garderoba de mici dimensiuni.

Nu in ultimul rand asigura-te ca spatiul dispune de o iluminare corecta din punct de vedere cromatic dar si suficient de puternica pentru a nu ramane vreun colt in intuneric.

Si ultimul sfat ar fi decorarea spatiului destinat garderobei cu mici tablouri sau obiecte de decor, astfel acest spatiu nu va parea o simpla ,,magazie´´ de haine ci o mica incapere destinata acestora dar si sufletului tau.

Un articol preluat de pe Un Blog de-a Frumosul

Articole similare

Cum iti redecorezi bucataria in 3 pasi simpli

casamea.ro

Renovare in functie de necesitatile familiei

Constantin Stefan

Living de revista

Laura Ilica

Lasă un comentariu