Image default
Amenajare bucatarie Practic

Functionalitate cu iz rustic

Unul dintre materialele nelipsite din amenajarile in stil rustic este lemnul. Fie ca se regaseste la nivelul peretilor, al pardoselii sau al mobilierului, acesta impune spiritul cald al stilului. Placile ceramice sunt disponibile intr-o varietate de forme, culori si modele ce imita cat se poate de fidel texturi precum piatra bruta si lemnul. Potrivite stilului rustic sunt si placile ceramice cu aspect invechit, ce reproduc patina timpului. Acelasi aspect il puteti obtine si daca vopsiti peretii cu un tip de vopsea rezistent la umiditate, prin aplicarea unui strat suplimentar de ceara translucida distribuit neuniform la nivelul peretilor.

Daca totusi doriti un look rustic autentic si nu renuntati la ideea de lemn natural, va recomandam decking-ul de piscina, peste care puteti intinde un covor taranesc din bumbac sau lana. De asemenea, puteti placa podeaua cu piatra naturala cu aspect neslefuit.

Obligatoriu din lemn, piesele de mobilier pot fi vopsite si patinate sau decorate cu sculpturi ori picturi manuale, ce redau motive traditionale.

Materialele naturale sunt obligatorii si in ceea ce priveste elementele textile, vesela, ustensilele si ornamentele din aceasta incapere. Pentru a mentine o atmosfera calma si primitoare, trebuie sa alegem fete de masa din bumbac, in sau vascoza, brodate sau chiar pictate cu motive culinare ori florale, perdele din tesatura taraneasca, ceramica pictata, cani si strachini din lut, linguri din lemn, stergare, cosulete din impletituri de fibre, recipiente din lemn, funii de usturoi sau ceapa.

Articole similare

Decor chic pentru dormitorul matrimonial

Ana-Maria Oancea

15 tipuri de amenajari moderne de baie

casamea.ro

Decorarea unui dormitor cu bani putini

Elena Turcu

Lasă un comentariu