Image default
Amenajari Exterioare

Forme creative din piatra pentru o gradina originala

Piatra este un element natural care poate fi exploatat foarte mult in amenajarea si decorarea gradinii, mai ales atunci cand aceasta este saraca in plante si flori.

Mari sau mici, cu forme regulate sau neregulate, folosite ca atare sau ca si componente pentru alte obiecte decorative, pietrele reprezinta un “ingredient” decorativ ofertant si economic. Practic, orice poate aduna pietre pentru a-si construi aranjamente interesante pentru gradina fara sa il coste niciun ban.

Piatra pot fi utilizata in scop practic, adica la delimitarea unor zone sau la construirea aleilor si a bordurilor. Elementele din piatra se integreaza perfect intr-o gradina rustica sau traditionala.

Pietrele pot fi aranjate strategic dupa anumite tipare, pot fi pictate, inscriptionate sau lipite unele de altele, pentru a lua forma unor decoratiuni sau accesorii captivante pentru gradina: piese de mobilier, stropitori, cosuri pentru flori etc. 

De asemenea, din pietre se pot realiza forme creative, obiecte, elemente vegetale (flori, frunze) si vietuitoare: insecte, reptile etc.

O alternativa a pietrelor este pietrisul, care poate fi utilizat la construirea aleilor sau bordurilor.

 

Sursa foto: www.pinterest.com

Articole similare

Tipuri de amenajare a gradinii

Anca Ghiorghiu

Cum amenajezi holul de la intrare

Elena Virlan

Cele mai recomandate plante cataratoare

Elena Virlan

Lasă un comentariu