Image default
Calatorii LifeStyle

Florenta, capitala Toscanei

Din multitudinea de zboruri ce fac zilnic traseul Romania-Italia si retur, nu va

va fi greu sa gasiti unul care sa va duca in orasul denumit odinioara Atena Evului Mediu. Gasiti un loc bun de cazare si iesiti pe strazi, pentru ca in acest oras nu veniti pentru a sta si a dormi in hotel, ci pentru a va plimba si a vedea toate minunatiile Renasterii.

Cand spui Florenta, gandul iti zboara imediat la familia de’ Medici, cea care a condus orasul multa vreme si l-a transformat in minunea arhitectonica ce

continua sa incante si in zilele noastre. Lorenzo de Medici, in special, a fost un fel de mecena, un protector al artelor si artistilor. La cererea lui, nume precum Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Boticelli au executat unele dintre cele mai frumoase lucrari din istoria picturii.

Piazzale Michelangelo sau Piazza della Signoria sunt locuri unde trebuie neaparat sa ajungeti, la fel Piazza della Repubblica sau Ponte Vecchio.

Vizitati superba catedrala Santa Maria del Fiore, cunoscuta si ca Domul din Florenta, Fantana lui Neptun, Biserica Santa Felicita sau Mausoleul familiei de’ Medici. Toate va vor lasa muti de uimire si cu bateriile descarcate la aparatele de fotografiat… Iar lista atractiilor arhitectonice din Florenta continua cu Muzeul

Bargello, Palatul Pitti, Basilica Santa Croce, Biserica San Lorenzo, Santo Spirito sau Orsanmichele.

O vizita la Florenta inseamna o doza zdravana de istorie a Renasterii. Nu degeaba se spune ca acesta este locul de nastere al curentului renascentist in arte.

Combinata cu o doza buna de mancare italieneasca si cu un espresso tare, excursia va va incarca bateriile pentru tot restul anului.

Informatii utile:

Limba: italiana, dialect florentin
Moneda: euro
Fus orar: CET, ora de vara: CEST (UTC+2)

Stiati ca: 

In Basilica Santa Croce se afla mormintele lui Galileo Galilei, Michelangelo, Dante si… Machiavelli? 

Articole similare

Se anunta un weekend presarat cu festivaluri de toate soiurile

getlokal.ro

”Ca pe vremuri 2” anunță cea de-a doua trupă chiar de ziua solistului!

comunicat de presa

Touch antibacterial merge cu tine la scoala

Catalina Coca

Lasă un comentariu