Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Finisajul interior din piatra: naturala sau decorativa?

Piatra va fi mereu un material care va rezista in timp, atat fizic, cat si din punct de vedere estetic. La interior, fie ca alegi o piatra bruta sau una decorativa, acest material poate infrumuseta orice camera, se poate incadra in stiluri variate si, in general, va da un aspect de neuitat.

Piatra naturala sau bruta

Acest tip de piatra, in general neprelucrata sau prelucrata sumar, arata impresionant, da senzatia de grandoare sau are potentialul de a aduce natura in interiorul casei. Finisajul este format din piese minerale de dimensiuni mai mari sau poate fi vorba chiar de un perete realizat in intregime din blocuri de piatra lasate aparete, prin urmare este un material care se potriveste cel mai bine unor incaperi mai ample. Un designer poate obtine un efect extraordinar si intr-o incapere mai mica, insa daca amenajezi in regie proprie, te sfatuim sa iti indrepti privirile spre camera de zi.

Pe langa utilizarea pietrei pentru decorarea sau realizarea peretilor sau a pardoselii, poti sa devii creativ si sa introduci piatra naturala si in locuri mai surprinzatoare. Un semineu realizat din piatra bruta va fi punctul de atractie al unui living generos, pervazul din piatra al ferestrei va fi un detaliu de efect, iar o masa de cafea cu un blat din piatra este o piesa de mobilier care va rezista in familia ta timp de generatii.

Piatra decorativa

Piatra decorativa este denumita uneori, pe nedrept, piatra artificiala. Ce trebuie sa stii despre ea este ca materialul este cat se poate de natural, insa trece prin mai multe etape de prelucrare care ii confera o serie de noi caracteristici fata de piatra bruta. Aceasta poate avea dimensiuni variate, ceea ce o face mult mai versatila pentru utilizarea la interior, mai adaptabila la stiluri diferite si mai potrivita pentu camerele de mici dimensiuni. De asemenea, se monteaza mai usor si este mai accesibila ca pret, iar uneori este tratata suplimentar pentru a face fata schimbarilor de temperatura si mediilor cu un grad mare de umiditate.

Ponturi pentru amenajare

  • Designerii sfatuiesc, in general, sa nu se utilizeze mai multe tipuri de piatra in aceeasi incapere, insa poti varia culoarea aceluiasi tip de piatra daca consideri necesar.
  • Piatra nu este un material care sa reflecte lumina, prin urmare camerele in care se utilizeaza acest finisaj au nevoie de o iluminare buna, ca sa nu obtii senzatia ca te afli intr-un beci.
  • Daca ai o locuinta intunecoasa, alege o piatra cu textura marunta, deschisa la culoare, preferabil cu o textura spongioasa.
  • Piatra este un finisaj excelent pentru peretii – accent sau pentru a umple locuri goale intre elemente solide, cum ar fi zona de protectie a bucatariei, intre blat si corpurile suspendate.
  • O piatra utilizata pentru pardoseala poate fi dublata si ca material pentru blatul de lucru din bucatarie, pentru un efect integrat.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

De ce sa alegi piese de mobilier a caror suprafata este acoperita cu oglinzi?

casamea.ro

Banca Romaneasca reduce venitul minim solicitat la creditele pentru Prima Casa

RL online

Preturile apartamentelor ar fi scazut pana la nivelul din 2006

RL online

Lasă un comentariu