Image default
Amenajari Interioare

Finisajele, punctul de plecare in crearea unui decor hibernal

Asa cum, primavara, urmaresti sa aduci in interiorul locuintei suflul proaspat si culorile anotimpului, tot asa, iarna, ai vrea sa imprimi un strop din atmosfera glaciala.

Chiar daca vremea este inca senina si calda, peste putin timp vom avea temperaturi scazute si peisaj tipic de iarna. Daca ti-ai propus sa compui un decor hibernal, ar fi bine sa incepi inca de acum reamenajarea casei, mai ales ca se apropie sarbatorile.

Citeste si: Decor 100% de iarna

In cazul in care ai pardoseala din placi mari de gresie lucioasa, in tonuri neutre, iti recomandam sa o pastrezi neacoperita sau sa o acoperi cu mici covorase din piele sau blana. Va imprima decorului o senzatie de… iarna. De asemenea, daca peretii lambrisati, ai putea sa ii vopsesti in alb sau gri. Peretii cu lambriuri albe sau in nuante deschise pot constitui fundalul perfect pentru crearea unui ambient in spiritul iernii.

Citeste si: Cum incalzesti atmosfera de acasa

Mobilierul minimalist, cu design simplu si linii drepte se potriveste mult mai bine in acest context. Pentru a evita obtinerea unui ambient rece si neprimitor, poti introduce accesorii din blana, piele naturala, tesaturi groase pentru asternuri, astfel incat sa “incalzesti” atmosfera.Atentie! Tapetul cu model floral sau tablourile cu peisaje estivale trebuie eliminate din spatiul ce urmeaza a fi reamenajat.

Dintre stilurile de amenajare, cel minimalist si scandinav sunt mai potrivite pentru o astfel de amenajare.

Citeste si: Apartament suedez amenajat in stil modern

Articole similare

Cum dozati culorile intr-o bucatarie mica

Elena Virlan

Living, dining si bucatarie la un loc

Luana Ibacka

Caminul – mai 2010 online doar pe www.casamea.ro

RL online

Lasă un comentariu