Image default
Home

Finisaje durabile si mereu la moda

Alegerea finisajelor potrivite pentru interiorul casei reprezinta una dintre cele mai importante etape ale amenajarii. Pe langa faptul ca acestea sunt alese pentru a “imbraca” locuinta o perioada lunga de timp, ele vor reflecta personalitatea, vor anima spatiul si vor face din acest spatiu un camin in trend, sau nu.

Pentru ca multi nu isi vor permite inlocuirea gresiei sau a faiantei de fiecare data cand un finisaj nou face valuri, cel mai indicat este sa se aleaga, din capul locului, un material fara varsta, tot timpul la moda, asa cum este piatra.

Citeste si: Bai spectaculoase, finisate cu piatra naturala

Travertinul, mozaicul clasic, marmura si granitul sunt alte exemple de finisaj pe baza de piatra, in timp ce rocile (chiar de dimensiuni mai mari) pot fi folosite in amenajarile de gradina.

Unul dintre exemplele de materiale de finisaj pe baza de piatra este travertinul, despre care se spune ca nu cunoaste termenul de „demodat”. Acesta a fost utilizat inca din antichitate, continua sa fie folosit in amenajarile interioare si, cu siguranta, valoarea sa estetica nu se va pierde prea curand.

Citeste si: Cele mai frumoase interioare cu piatra naturala

Aplicarea unei pardoseli din travertin, cu rosturi sau fara, va schimba complet imaginea oricarei locuinte, oferindu-i un aer regal si in acelasi timp calduros.

Daca in vremuri apuse era utilizat in constructie, astazi travertinul capata noi valori, incet, incet largindu-si aria de utilizare.

Cel mai frecvent a fost utilizat le nivelul pardoselei, astazi, insa, poate imbraca treptele unei scari voluptoase, glafurile, un perete interior sau exterior sau o portiune de perete, ca accent, si nu in ultimul rand, poate compune un blat special de lucru pentru insula din bucatarie.

Citeste si: Pardoseli din piatra naturala vs. artificiala

Aplicarea sa in special pe pereti nu este anevoioasa, mai ales ca placile sunt usoare. Tratat corespunzator, travertinul ii va oferi stil locuintei, transformand-o intr-un spatiu de o valoare inestimabila.

Format din zeci de bucati mici de marmura, gresie, faianta sau sticla, mozaicul este cunoscut iubitorilor de frumos, originile sale datand inca din Grecia Antica.  Este considerat o tehnica de arta decorativa, parte a design-ului de interior (notiune moderna), dar si simbol cultural/ spiritual (in catedrale in special).

Citeste si: Finisaje cu aspect brut

In casele poate fi cel mai des intalnit in baile luxuriante sau in bucatariile care isi doresc sa iasa in evidenta printr-un element spectaculos de design, mozaicul fiind potrivit pentru realizarea unor „puzzle”-uri inedite ce vor crea un accent special, indiferent de stilul de amenajare abordat sau de suprafata incaperii.

Articole similare

Reconditioneaza mobilierul cu banda adeziva colorata

Catalina Coca

Care sunt acei adezivi de inalta calitate folositi pentru lipirea lemnului?

comunicat de presa

DIY: spatiu de depozitare pentru ustensilele de bucatarie

Madalina Constantin

Lasă un comentariu