Image default
Amenajari Interioare

Finisaje de perete atipice pentru dormitor

Amenajarea unei case trebuie sa spuna o poveste. Alteori, trebuie sa surprinda intr-un mod placut. Aici intra in scena finisajele atipice, mai ales in dormitor unde obiectele de mobilier sunt aproape intotdeauna conventionale.

Am vrea sa ne indreptam atentia asupra peretelui din spatele patului matrimonial, care, de obicei, ramane liber este potrivit interventiilor decorative. Daca nu ai gasit, de exemplu, tabloul potrivit, poti opta pentru un finisaje de perete care sa poarte acest rol. Poti avea un perete – accent inedit cu ajutorul urmatoarelor finisaje care transforma finisajele uzuale de pardoseala in elemente pentru placarea peretilor.

Parchet din lemn sau dusumea

Placile din lemn pot fi puse la fel de bine si pe perete, iar efectul este spectaculos, mai ales daca vrei sa obtii o amenajare placuta, cu materiale calde, prin natura lor. Sigur, nu-ti recomandam parchetul laminat, ci un lemn de calitate, cu finisaj mat si in tonuri naturale. In functie de preferintele de decor, acesta poate fi si vopsit in nuante de alb care sa puna in valoare textura sau in culori accent, mai puternice.

Placile din lemn pot fi puse pe orice directie, fie pe orizontala sau pe verticala, si poti utiliza acest lucru in avantajul tau pentru a „corecta” anumite neajunsuri ale proportiilor camerei. Daca ai o camera cu plafon jos, iti recomandam montarea placilor pe verticala pentru a da senzatia de inaltime mai mare. Altfel, daca ai o camera cu latime mica, pozitionarea placilor pe orizonatala poate da senzatia de largime.

Mozaic ceramic

Pentru un decor mai rece, poate chiar industrial, poti folosi un mozaic din placi ceramice. Cel mai mult ne-a placut mozaicul din piese mici, minutios executat, cu o grafica minimalist – florala. Daca ne intrebi de ce, ei bine, il recomandam pentru ca, desi are nuante reci de albastru deschis, acesta ofera un aer romantic amenajarii, fara sa fie exclusiv feminin.

Cu ajutorul mozaicului, insa, poti sa creezi o multime de imagini, cu model mai delicat sau mai grafic, in functie, bineinteles, de preferintele tale in materie de design. In ceea ce priveste aplicarea, sa nu crezi ca va trebui sa montezi placuta cu placuta. Exista pe piata mozaic gata montat in placi de dimensiuni mai mare, care se asambleaza fara margini inestetice.

Utilizarea in mod atipic a acestor finisaje bine cunoscute de toti deschide noi drumuri in ceea ce priveste amenajarea dormitorului. Poate vei spune ca poti obtine acelasi efect vizual cu ajutorul tapetului care este mult mai usor de montat si are un pret redus. Nu negam, insa imaginea unui finisaj nu este totul. Textura joaca, de asemenea, un rol esential in definirea stilului unei incaperi. Mai mult, un astfel de finisaj este usor de intretinut si poate rezista o viata!

Sursa foto: www.casalux.ro

Sursa foto: www.houzz.com

Articole similare

Tu ce culori vrei să alegi pentru casa ta?

casamea.ro

LifeStyle Mures

RL online

Locuinta inspirata dintr-un proiect publicat in Planul Casei Mele

Costel Popa

Lasă un comentariu