Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Finisaje cu aspect brut

Finisajele contribuie semnificativ la imaginea finala a decorului, ceea ce inseamna ca alegerea lor reprezinta o etapa esentiala in procesul de amenajare.

Cu putin curaj si initiativa, putem renunta la vopseaua lavabila in favoarea unor materiale de finisaj precum piatra, caramida sau vopselele speciale. Rezultatele vor fi cel putin suprinzatoare si vor scoate din anonimat spatiul respectiv.

Caramida aparenta

Datorita aspectului si cromaticii (care pot fi diferite), caramida aperenta permite conturarea stilului de ambientare pe care ni-l dorim (traditional, rustic, antichizat sau cu patina, modern etc.). Se pot distinge doua tipuri de caramida: aparenta clasica si aparenta flexibila. Placile flexibile se utilizeaza foarte simplu, chiar si pe suprafete curbe sau pe muchii, fara a avea nevoie de forme speciale. Fiind foarte usoare, se pot monta la orice inaltime. Sunt disponibile intr-o gama foarte larga de culori, la preturi rezonabile.

Piatra naturala sau aparenta   

Piatra se foloseste de mult timp la construirea si finisarea locuintelor, datorita calitatilor sale estetice deosebite. Se intrebuinteaza fie in stare bruta, fie prelucrata prin fasonare, prin cioplire manuala sau mecanica. Un perete din piatra poate da nastere mai multor tipuri de atmosfera: rustica, exotica sau naturala.

Aspect brut, neslefuit       

Pereti nezugraviti si scorojiti? Hmmm!!! Cam asta e prima impresie pe care o au majoritatea celor care vor privi un perete neslefuit. In spatele acestei aparente stau insa o serie de tehnici speciale, prin care peretii au fost finisati in asa fel incat sa se obtina un efect special de brut, neslefuit. Prin alaturarea unor accesorii moderne, in culori puternice si vibrante, a rezultat un decor eclectic, contrastant.

Piatra si lemn      

Acestea sunt materiale-cheie in realizarea decorurilor rustice, traditionale sau cu tema montana. De exemplu, in living, peretii din piatra aparenta si cateva lemne stivuite vor crea o atmosfera degajata, care, alaturi de mobilierul si accesoriile moderne, vor compune un interior elegant. Totodata, un astfel de decor ne va duce cu gandul la interioarele nordice, caracterizate printr-o cromatica neutra, forme simple, ordine si rigoare.

Articole similare

Scaunul convertibil te cucereste la prima vedere

Catalina Coca

Vrei sa te bucuri de un ceai aromat? Atunci afla cum alegi cel mai bun ceainic

casamea.ro

Eleganta rustica intr-o casuta portabila

Elena Virlan

Lasă un comentariu