De atunci, insa, gradina a mai suferit mici modificari, dar plantele au crescut frumos. Cand a fost gata constructia casei, proprietarii au angajat o firma de amenajari peisajere. Calitatea solului este foarte importanta pentru gradina viitoare.
„Nu am precupetit niciun efort in a face tot ce este nevoie ca sa ne bucuram de o gradina frumoasa, cu plante sanatoase. Cand ni s-a spus ca trebuie sa aducem pamant, nu am ezitat. La fel, am preferat intotdeauana sa lasam gradina pe mana unor specialisti, deoarece credem ca acestia stiu ce masuri trebuie luate atunci cand o planta nu se dezvolta corespunzator.
Mai mult, din cate am aflat noi, plantele nu se pot pune in gradina asa, la intamplare, deoarece unele dintre acestea nu suporta anumite flori ca vecini”, ne-a spus proprietara. Cei care stau la casa spun ca cel mai important, pe langa spatiul de care dispun, este faptul ca beneficiaza de curte. Deoarece placerea de a-ti petrece timpul liber in curte este inegalabila, proprietarii au solicitat construirea unui foisor intr-o latura a gradinii. Cum locuinta, la exterior, este realizata intr-un stil clasic, acelasi stil a fost ales si pentru foisor. „Decorurile din foisor sunt clasice. Se remarca lejenele si canelurile. La ambientul existent nu se preta un alt tip de constructie. Mobilierul din interiorul acestuia a fost ales cu mare grija. A fost preferat rattanul, iar piesele sunt cu linii curbe, dulci. Tot in foisor a fost amplasat un jacuzzi. De fapt, punctul focal al acestei gradini il constituie foisorul cu locul de relaxare”, ne-a explicat designerul Corina Saftescu, cea care a conceput gradina.
Zona de sedere din gradina este frumos incadrata de rocarie si de plante, iar cel care se relaxeaza in foisor are o vedere superba catre plante. „Rocaria ocupa un rol important in gradina. Elimina monotonia de la nivelul solului. Aceasta se face din pietre de dimensiuni mari. Cele mari se ingroapa pe jumatate in pamant, ca sa arate natural. Secretul este sa fie cat mai mari. Peste acestea se pun pietre mai mici, de diferite dimensiuni. Nu trebuie sa arate ca si cum omul le-ar fi asezat cu mare grija, ci sa para o formatiune naturala”, a continuat designerul.
Din loc in loc, printre plante, au fost amplasate diferite statuete care anima gradina. De cele mai multe ori, acestea nu au doar un rol decorativ, ba din contra, sunt foarte practice daca sunt prevazute cu celule fotovoltaice. Se incarca de la soare si noaptea lumineaza gradina. Gradina a fost conceputa astfel incat sa fie verde tot timpul anului.
„S-a optat pentru conifere de diferite marimi, printre care se numara tuia, ienuperi sau braduti pitici. Alaturi de acestia au fost plantate flori precum: weiglella, dianthus, muscate, petunii si panselute„, a povestit proprietara. Intr-un colt de gradina a fost amenajat un loc de joaca.
Proprietarii au preferat ca acesta sa semene cu cel din copilaria lor, conferind un farmec aparte acestei curti. Leaganul din lemn, legat cu funii si o scara din acelasi material, reprezinta un accesoriu perfect pentru o gradina cu aer clasic