Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Farmecul vietii intr-o casa rustica

Aceasta casa, situata in Palma de Mallorca, are cateva atuuri ce nu pot fi trecute cu vederea. In primul rand, e inconjurata de un teren generos, pe care a fost amenajata si o zona de dining. Astfel, proprietarii au posibilitatea de a lua masa oricand in aer liber.

Apoi, materialele naturale precum piatra, teracota si lemnul compun un decor fermecator in stil rustic, cu atmosfera degajata si prietenoasa. Pardoseala din placi de teracota si grinzile din lemn simetrice, prezente in fiecare incapere (inclusiv in baie) sunt principalele elemente care contureaza decorul rustic.

In zona de zi a fost creat un colt idilic langa semineul din piatra, in fata caruia a fost asezata o masuta din lemn intr-o nuanta deschisa. Alaturi se afla un scaun crem-maro, cu accente rosii, foarte confortabil. Oglinzile in rame cu aspect antichizat asezate pe o masa de stocare completeaza armonios aceasta zona a livingului. Culorile calde si pastelurile sunt utilizate in toata zona de zi a locuintei.

Un alt cadru atragator este cel de conversatie, compus din canapelele mari albe si fotoliile intr-o nuanta neutra. O masuta de cafea din lemn de pin a fost plasata in mijlocul lor. Pernele purpurii si pledurile indigo asezate pe fiecare fotoliu aduc acea pata de culoare necesara in decor.

Zona de dining se remarca prin masa masiva maro, din lemn, si scaunele crem, acoperite cu pernute rustice. Pe tavan, in dreptul mesei au fost montate doua corpuri de iluminat interesante, din sticla, care amintesc de Waterford Crystal.

Contraste placute de materiale si culori sunt prezente si in bucatarie: pardoseala din teracota, dulapuri albe, scaune din lemn intr-o nuanta inchisa, blat din piatra gri.

Baia are un farmec aparte datorita modului in care au fost asociate materiale (lemn, teracota, marmura), texturi (mate, lucioase) si culori (bej, alb si accente de mov si lila).

Articole similare

Revista Domus

RL online

9 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării rustice

casamea.ro

Topul celor mai frumoase interioare rustice din 2016

Sânziana Iaru

Lasă un comentariu