Image default
Home

Faianta decorativa pentru bucatarie

Exista o paleta variata de culori, texturi si forme de unde puteti alege. Important este cum le combinati pentru ca rezultat final sa fie reusit.

Intr-o bucatarie sunt recomandate placile de ceramica deoarece sunt durabile si accesibile. De asemenea, alege faianta rezistenta la pete si la surplusul de apa. Ele sunt tratate cu tot felul de substante protective, dar si substante pentru luciu si accentuarea culorii, cum este acest albastru electric.

Pentru un look putin vintage alege faianta care imita caramida, desi nu are culoarea specifica. Acest tip de faianta era foarte populara la inceputul secolului 20 si se prezinta sub forma unor placi lunguiete si relativ inguste.

Aceleasi placi de faianta, insa intr-o culoare indrazneata, precum rosu, vor fi mult mai atragatoare.

Foarte accesibile sunt si modele simple – alb, negru- care impreuna fac un mix bun. In plus, alb&negru este o combinatie clasica de culori, agreata de multi dintre noi.

Foarte creative sunt si placile dreptunghiulare, atunci cand apelezi la mai multe culori complementare si creezi un fel de mozaic „zig-zag” mai mare.

Pentru bucatarii mai sofisticate apeleaza la placile de faianta decorative pe care sa le aplici din loc in loc. Fiind atat de „incarcate” ele nu se aplica pe toata suprafata, deoarece 1. frumusetea lor se pierde, 2. incarca vizual camera si 3. sunt mult mai scumpe decat cele obisnuite.

Desi pare a fi faianta, urmatorul model de placi este de fapt realizat de metal. Cu toate astea, arata foarte bine, sunt la fel, sau poate chiar mai rezistente, si sunt realizate fie din otel inoxidabil, cupru sau zinc.

Avantajul mozaicului este acela ca el poate fi aplicat pe orice suprafata, indiferent de forma acesteia: dreptunghiulara, rotunda, hexagon. Si asta pentru ca placile sunt foarte mici si usor de manevrat, desi necesita o atentie sporita la montare.

Pentru un design inedit, combina placi clasice de faianta, cu placi obisnuite, dar „construite” din mai multe piese de mozaic.

In plus, in magazinele de specialitate, se gasesc placi de faianta pictate. Ele creeaza un peisaj perfect pentru o amenajare traditionala.

Iar pentru un decor retro alege cerculete de faianta pe care le poti decupa cu ajutorul unui dispozitiv de taiat placile in cauza. Alege un chit de rosturi deschis la culoare pentru a le evidentia cum trebuie.

 Sursa foto: www.bhg.com

Articole similare

Pereti cu personalitate

Elena Virlan

Cum sa-ti transformi pasiunea in afacere!

Ana-Maria Oancea

5 finisaje atrăgătoare pentru pereții din bucătărie

casamea.ro

Lasă un comentariu