Image default
Amenajare dormitor Practic

Extravagant

Efectul glamour este construit pe baza unor elemente cheie, dormitorul fiind tratat precum o scena imaginara, in care rolurile principale sunt interpretate de mobilier, texturi, decor in forme novative.

Formele mobilierului reinterpreteaza stiluri din culturi diferite si se prezinta ca o unitate in diversitate, fiind aureolate de coerenta si bun-gust. Artistii pot apela la un tatami japonez pe care-l transforma intr-un pat cu forma unduitoare, urmand linia filozofiei Zen. Din perioade culturale diferite, paturi cu baldachin sau austerul mobilier medieval isi trag inspiratia, care se transforma printr-o magica atingere de bagheta intr-un opulent spectacol de lumina si culoare. Peretii dormitoarelor sunt acoperiti cu tapet din matase, pictati, acoperiti cu stucco sau materiale high-tech, urmarindu-se mereu un efect de scena. Designul neo-gotic reprezinta una din solutii pentru a atinge cote maxime in obtinerea unui dormitor absolut glamorous. Cealalta alternativa o reprezinta influentele Pop-art in tesaturi si imprimeuri, sugerand confort, relaxare si amuzament. Spatiile de depozitare sunt ingenios pozitionate pentru a nu stirbi din efectul initial, suprafetele stralucitoare si oglinzile spectaculoase, cu forme monumentale, amintind de “Alice in Tara Minunilor”.

Extravagant nu inseamna incarcat. Atentia privitorului trebuie dirijata pentru a putea cuprinde un tot unitar plin de eleganta intr-o unica vibratie. Spatiile nocturne pot contine si un decor specific, in transparente blande si culori pastelate.

In dormitoare se evita culorile tari sau combinatiile dramatice de elemente decorative in favoarea unei mai blande asocieri.

Oglinzile sunt un artificiu foarte des folosit; pe langa efectul de marire de spatiu, ramele spectaculoase induc atmosfera de scena mareata si impresionanta.

Paleta cromatica este cea solara, sugerand caldura, iar spatiile nocturne sunt insotite de imaginea unui refugiu primitor, protector si relaxant, un adevarat cocoon de vis.

Covoare sau blanuri pretioase, parchet din esente moi, exotice, ceramica de lux sau sticla, toate definesc podelele ca alternative ale unui decor nu foarte des intalnit.

Articole similare

Amenajarea unui dormitor de 12mp

Elena Virlan

4 teme de decorare pentru camere de adolescenţi

Elena Virlan

Și jucăriile au nevoie de organizare

casamea.ro

Lasă un comentariu