Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Estudio Entresitio acopera o casa cu obloane retractabile

Intr-o suburbia linistita din Madrid, firma de arhitectura spaniola Estudio Entresitio a proiectat o resedinta imensa de familie construita pe un teren lung si ingust. Invelisul permeabil si camuflat incetoseaza perceptiile volumetrice, dand posibilitatea casei de a lua o forma fluida si aproape imperceptibila. Constructia cuprinde doua programe diferite, impartite intre cele doua niveluri ale cladirii.

In partea superioara, un plan longitudinal a fost gandit ca un pavilion pe timp de zi unde structura repetitiva de metal a acoperisului intensifica continuitatea vizuala prin incadrarea golurilor secventiale. Peretii de sustinere de beton sunt ajutati de carcase de sticla expansive, dizolvand limitele dintre spatiul interior si spatiul exterior.

Dedesubt exista o serie de incaperi mai fracturate, tip vizuina, configurate pentru a urma structura de deasupra a acoperisului, acestea fiind camerele de dormit. In afara, invelisul cladirii urmeaza acelasi mod ritmic de linii vertical ca si suprafetele de beton cu elemente de suport intentionat ascunse vederii. Structura este imbracata in obloane retractabile de metal, care asigura intimitatea camerelor dinauntru.

Articole similare

Casa 5

RL online

O garsoniera fermecatoare

Elena Turcu

Nu iti place sa speli vasele? Atunci te ajutam sa alegi o masina de spalat vase eficienta si ieftina

casamea.ro

Lasă un comentariu