Image default
LifeStyle

Emilia Marinescu – tinerete si viziune plastica

A fost indrumata de Horea Pastina, Mihai Sarbulescu, Gheorghe Rosu, Vladimir Zamfirescu, nume sonore ale plasticii romanesti care i-au construit un drum clar in manifestarile artistice.

Talentul sau a dat roade, astfel incat au urmat, firesc, expozitii in care publicul larg a avut sansa de a-i admira lucrarile.  

2007 – Peisaj marin, expozitie personala, Constanta.

Evenimentul s-a realizat cu ajutorul Fundatiei Rotary Club Constanta. Au fost expuse 22 de lucrari cu dimensiuni cuprinse intre 30×40 cm, 50×70 cm, 70×70 cm, 90×70 cm, reprezentand o serie de 7 acuarele, 5 in penita, 2 pasteluri, 8 lucrari pictate in culori de ulei.

2008 – Iris, expozitie personala, Palatul Parlamentului – Bucuresti.

Evenimentul a adus in centrul atentiei o colectie florala, care a reunit 12 panze pictate in ulei.

2009 – Calul – viziuni si interpretari plastice, Centrul Cultural Metropolitan, Bucuresti.

Vernisajul de pictura a fost gandit ca o manifestare artistica, ce a inglobat aspecte diverse, o intreaga scenografie, un spectacol complex.

Expozitia a gazduit 37 de lucrari, cu teme precum: emotiile, libertatea, portretele de cai, limbajul plastic.

Fiecare lucrare in parte este insufletita de pasiune, chiar daca surprinde instantanee ale realitatii cotidiene  intr-o maniera utopica.

Scena in care are loc spectacolul cromatic se detaseaza net de rama tabloului, se extinde in sufletul privitorului, determinandu-l sa se identifice cu trairile artistei.

Daca in copilarie a indragit calul alb, coborat parca din povesti, pe parcurs i-a formulat un statut, acela de punct de pornire, de la care culoarea prinde viata, iar forma consistenta.

Relatia cu lumea, cu entitatile umane, cu fiecare personalitate in parte porneste de la un punct de referinta absolut, de la perfectiune. Experientele de viata acumulate dau nuante fiecarui moment, personalitatii, situatiilor intalnite. Nu este vorba despre clasica lupta dintre bine si rau, ci mai degraba, despre o departajare psihologica destul de clara. Dupa o analiza clara, minutioasa, artistul se intoarce in lumea sa, pura, armonioasa, coerenta, ideala.

Articole similare

Interviu cu Valentina Pelinel

Madalina Craciun

Dă nuieluşa lui Moş Nicolae pe un pomişor!

casamea.ro

Ce se poarta in domeniul placilor ceramice?

Madalina Craciun

Lasă un comentariu