Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Elimina pierderile de caldura cu ajutorul vatei minerale

Intr-o casa neizolata, cele mai mari pierderi de caldura sunt inregistrate la nivelul acoperisului si al peretilor. De asemenea, ferestrele vechi sau de o calitate indoielnica, montate incorect, reprezinta un „inamic” de temut in situatia de fata.

Confortul intr-o locuinta depinde de mentinerea temperaturii dorite de catre proprietar. Insa, trebuie sa aveti in vedere ca iarna, caldura se pierde din interior spe exterior, din cauza diferentelor mari de temperatura, in timp ce vara, aerul cald circula de la exterior spre interior, rezultand intr-o senzatie de „supraincalzire” a mediului din interior. Ce puteti face este sa izolati corespunzator casa.

Izolarea termica cu vata minerala este cea mai buna alegere din mai multe puncte de vedere. In afara de faptul ca isi „indeplineste” functiile (reducerea consumului de energie, prelungirea duratei de viata a cladirii, facturi mai mici la intretinere, confort ridicat, etc.), vata minerala este accesibila din punct de vedere financiar, usor de transportat si montat datorita tehnologiei ECOSE, ecologica, rezistenta la incedii, asigurand totodata o izolare fonica a cladirii.

Asadar, eliminarea pierderilor de caldura printr-o izolatie corecta cu vata minerala atrage si alte beneficii. Practic nu exista „efecte secundare” pe care acest material izolant le-ar putea produce. Mai mult, daca suprafata ce urmeaza a fi izolata nu este foarte mare, va puteti realiza singuri montajul. In plus, nu exista „contraindicatii” nici in ceea ce priveste destinatiei vatei minerale, aceasta putand fi instalata cu succes in cadrul pardoselilor, peretilor exteriori/interiori/despartitori, mansardelor, acoperisurilor, etc.

Atat vata minerala de sticla, cat si vata minerala bazaltica nu necesita inlocuire in timp, de aceea izolarea casei reprezinta o investitie pe termen lung, care va fi oricum „amortizata” de costurile (mai) reduse de intretinere a locuintei.

 

 

Articole similare

Tot ce trebuie sa stii despre pavaje

Elena Turcu

Sindrila bituminoasa

Anca Ghiorghiu

Pretul fierului beton e in crestere

Dan Mazilu

Lasă un comentariu