Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Elementele de design şi culorile îi asigură acestui interior un aspect unitar

Aruncând o privire superficială asupra acestui apartament, ai putea trage concluzia că, în afară de culorile îndrăzneţe, decorul este cât se poate de banal.

Însă după o evaluare mai atentă, vei remarca un concept de amenajare inteligent şi coerent care asigură locuinţei un aspect plăcut şi foarte unitar. Încăperile au multe elemente în comun, dar şi detalii care le personalizează. Toate aceste subtilităţi denotă măiestria cu care arhitectul Mihail Visan uneşte ideile creative cu funcţionalitata spaţiilor.

Procesul de amenajare a pornit de la culorile neutre folosite ca fundal comun în toate încăperile. Peretele cu mobilier media din living încorporează toate aceste culori – alb, bej şi nuanţe naturale ale lemnului, ulterior extinse în toată casa.

Holul de la intrare este animat cu ajutorul peretelui vopsit într-o nuanţă îndrăzneaţă, care se regăseşte şi în sala de baie. Arhitectul a folosit unităţi mari de depozitare încorporate în perete pentru a oferi interiorului un aspect ordonat şi aerisit. Totodată, această soluţie conferă şi o notă de simplitate în decor.

În amenajarea livingului s-au folosit câteva trucuri decorative pentru a accentua anumite elemente sau zone. De exemplu, draperiile şi perdelele au fost montate sub tavan, atrăgând astfel atenţia asupra plafoanelor înalte.

Dinignul şi bucătăria au fost dotate cu corpuri de iluminat cu forme şi mărimi diferite care oferă contraste plăcute în decor. În bucătărie sunt aduse culorile din living, asigurând unitate ariei de zi.

Ocupând o suprafaţă generoasă, dormitorul matrimonial este tratat ca un adevărat sanctuar. Paleta de culori din living este “transportată” şi în această încăpere, însă combinată cu o culoare de accent, şi anume orange. Acesta se regăseşte la demifotolii şi pernuţe decorative.

Un element decorativ inedit sunt oglinzile montate pe unul dintre pereţi, care iau locul clasicului tablou.

Baia preia o parte dintre culorile şi elementele de design ale dormitorului. De exemplu, plăcile ceramice au aceeaşi formă de fagure ca a oglinzilor din dormitor.

Pentru o vizualizare completă a decorului accesează galeria foto.

Sursa foto: www.home-designing.com

Articole similare

Amenajarea zonei de dining

Luana Ibacka

Stii sa apreciezi un birou la justa lui valoare? Iata cum se le alegi pe cele mai potrivite

comunicat de presa

Covorase profesionale pentru o cea mai buna prima impresie

comunicat de presa

Lasă un comentariu