Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Elemente vegetale intr-o baie relaxanta

Amenajarea unei bai are in vedere nu doar functia sa practica, ci si pe cea de relaxare. Poate de aceea designerii acorda o atentie tot mai ridicata acestei incaperi, axandu-se pe elementele decorative care sa creeze beneficiarilor o stare de bine.

Un dus revigorant dupa o zi extenuanta sau uscarea parului dupa o baie relaxanta sunt mici placeri care au loc in aceasta incapere. De aceea, amenajarea trebuie sa fie pe cat de functionala, pe atat de placuta si confortabila. Daca baia ta are nevoie de un „impuls” in aceasta directie, ia in calcul varianta unui concept de amenajare care sa includa elemente vegetale. Aceasta idee (state-of-the-art) a fost prezentata de MOSSframe by Benetti, o companie de design cu sediul in Italia. Scopul designerilor a fost acela de a ajuta oamenii sa se bucure de o atmosfera cat mai relaxanta si linistita intr-un astfel de spatiu.

Avem exemplul baii din imagini. Stilul simplu de amenajare iti indreapta atentia catre vegetatia naturala, completata cu elemente decorative subtile care fac trimitere la natura, cum ar fi frunzele verzi lipite pe usile dulapurilor (stickere), care le reproduc pe cele reale in cadere.

Un alt element subtil care contribuie la crearea unui cadru natural si relaxant este micul bonsai expus pe blatul lavoarului, o planta recomandata de sustinatorii filozofiei Feng Shui. Introducerea unei culori neutre – griul (prezent la tamplarie, pardoseala), nu a fost intamplatoare, fiind aleasa strategic pentru a se obtine echilibru vizual.

Exista mai multe beneficii ale introducerii plantelor verzi in sala de baie. In acest caz, fiind vorba de un soi de muschi, exista avantajul cultivarii si intretinerii sale cu umiditatea de la dus sau cada.

Nu cred ca mai e necesar de mentionat cat este de placut ochiului. Nuanta vibranta a verdelui iti induce senzatia de naturalete, speranta, armonie emotionala. Intr-un cadru revigorant ca acesta, sunt sigura ca vei lenevi seara putin mai mult in cada inspumata.

Articole similare

Plantele aromatice

Elena Turcu

Aspectele de care trebuie sa tii cont cand vrei sa plantezi in ghivece

Madalina Constantin

Mov si lila pentru bai elegante si sofisticate

Elena Virlan

Lasă un comentariu