Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Eleganta si ospitalitate intr-o vila din Bucuresti

Care ar fi cele trei reguli pe care o casa reusita ar trebui sa le respecte? Dupa un scurt brainstorming am facut o selectie: o casa ar trebui sa-ti asigure confortul, sa te revitalizeze si, nu in ultimul rand, sa te distreze. In Pipera, comuna Voluntari, am gasit o locuinta ce respecta toate cele trei criterii.

Cand proprietarul unei case colaboreaza exemplar cu arhitectul si constructorul in timpul lucrarilor de executie a imobilului, rezultatul este fara indoiala unul desavarsit. Intr-o zi insorita am avut ocazia de a vizita tocmai o astfel de locuinta-model, situata in vecinatatea Bucurestiului. Datorita relatiei exemplare dintre proprietar si echipa de constructie, resedinta a fost finalizata intr-un timp scurt, adica in mai putin de un an. Pentru ridicarea locuintei s-au folosit materiale de calitate superioara, aceasta fiind confectionata din cadre de beton armat, caramida eficienta si termoizolata cu vata bazaltica si polistiren extrudat. Specialistii au acordat o atentie deosebita si sistemului de climatizare a casei ce include unitati de aer conditionat de ultima generatie, mascate de fotografii artistice si picturi.

Proprietarii au exclus de la inceput gandul de a detine o casa in serie sau banala. Si-au dorit un camin unic, admirabil, care sa le ofere confort, buna dispozitie si sa le imbete simturile. In acest scop, s-a optat pentru realizarea la comanda a mobilierului, decoratiunilor si finisajelor. In interior, spatiile distreaza si revigoreaza; pentru a le decora, designerul a planuit o combinatie indrazneata de ornamente, placi ceramice si vopsele decorative cu diverse culori, forme si motive (florale, geometrice). Baia matrimoniala prezinta un aspect elegant, multumita placilor ceramice cu aspect de marmura, in timp ce toaleta copilului – cu asocierea sa de alb, rosu, graffiti – afiseaza un aer tineresc.

Un alt element deosebit al locuintei, pe care l-am admirat intens, este semineul; aceasta achizitie moderna este prevazuta cu un focar cu trei fete din sticla; pentru un look confortabil, natural, semineul a fost pictat cu vopsea tehnica stucco si impodobit cu elemente ornamentale din lemn. Vitraliul din casa scarii si picturile de pe usile din sticla sablata (ce despart diningul de living) adauga un plus de originalitate locuintei si completeaza nota artistica imprimata intregului camin.

In alta ordine de idei, montarea unei logii la etaj (cu acces din dormitorul matrimonial) si conectarea terasei si a piscinei prin intermediul plajei celei din urma evidentiaza dorinta echipei de specialisti de a sustrage casa din cadrul limitat, traditional al multor constructii romanesti. Interiorul si exteriorul locuintei se unesc intr-un ansamblu coerent si maresc spatiul, cel putin din punct de vedere vizual.

Text: Catalina Pavel

Foto: Alexandru Dan

Articol preluat din Revista Casa Mea

Articole similare

Ce se “poarta” in materie de…covoare

Catalina Coca

Mobilier 2 in 1: noptiera-casuta

Elena Virlan

Idei de stocare pentru baile mici

Catalina Coca

Lasă un comentariu